Samsung Telefon Üretiminde Apple’ı Geçti

samsung 4

2017’nin ilk çeyreğinde son derece iyi bir performans sergileyen Samsung, üretilen toplam telefon sayısında Apple’ı geçerek lider koltuğuna oturdu.

Geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8+’ı resmen tanıtan Samsung, kısa bir süre sonra bu iki telefonu da önsiparişe sundu. Gelen ilk bilgilere bakılırsa her iki telefon da büyük ilgi gördü. Ancak görünen o ki Samsung amiral gemileri olmadan da gayet iyi idare ediyormuş. Yayınlanan son rakamlara göre Güney Koreli teknoloji devi üretilen telefon sayısında lider durumunda.

Araştırma şirketi TrendForce’un yaptığı araştırma, yılın ilk çeyreğinde telefon üreticilerin nasıl bir performans sergilediğini ortaya çıkardı. TrendForce’un raporuna göre yılın ilk çeyreğinde ürettiği toplam akıllı telefon sayısını arttıran tek şirket Samsung. Ürettiği toplam telefon sayısını arttıran Güney Koreli teknoloji devi toplam pazar payını yüzde 26.1’e çıkararak Apple’ı da geride bıraktı. Şirketin bu yükselişinde Galaxy J serisi etkili oldu. Şirketin orta segment telefonu tüm dünyada çok sayıda satarak telefon üretim rakamlarının hızla artmasını sağladı.

Güney Koreli teknoloji devi üst segment telefonlarda pek bir yükseliş gösteremedi ama Galaxy S8 ve S8+’ın çıkışıyla bu durumun değişmesi bekleniyor.

Snapdragon 835’li Xiaomi Mi 6’nın Çıkış Tarihi Belli Oldu