Samsung Apple’dan Daha Çok Seviliyor

apple vs samsung

Araştırma şirketi Harris Poll tarafından yayınlanan yeni rapor, Samsung’un kullanıcı memnuniyeti konusunda Apple’ı geride bırakmayı başardığını gösterdi.

Teknoloji dünyasının en önemli firmalarının başında gelen Apple ve Samsung’un akıllı telefon pazarındaki kıyasıya rekabetinde ibre son dönemde Apple’a doğru dönmüş olsa da, söz konusu kullanıcı memnuniyeti olduğunda Samsung rakibine üstünlük sağlamayı başardı. Pazar araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından geçtiğimiz günlerde yayınlanan istatistikler Apple’ın 2014 yılının ardından ABD’de Samsung’la arasındaki farkı açmayı başardığını göstermiş olsa da, bugün Harris Poll tarafından yayınlanan bir rapor iki firma arasındaki rekabetin ilk bakışta göründüğü gibi olmadığını gözler önüne serdi.

Samsung-vs-Apple

Harris Poll tarafından yayınlanan yeni rapora göre, 2010 yılından beri Apple’ın anayurdu olan ABD’deki etkinliğini istikrarlı bir şekilde arttıran Güney Koreli teknoloji devi Samsung, kullanıcı memnuniyeti konusunda ilk kez Apple’ı geride bırakarak oldukça önemli bir başarıya imza attı.

Kullanıcıların firmaları sosyal farkındalık, çalışma koşulları, lider kadrosu gibi çeşitli değerler üzerinden değerlendirmesini isteyen araştırma sonucu ABD’de en sevilen üçüncü firma Samsung olurken, kullanıcı odaklı politikalarıyla tanınan Apple listenin 9. sırasında kendisine yer bulabildi.

Geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürülen ve beklentilerin altında kalarak Samsung’u zor durumda bırakan Galaxy S5’in geçtiğimiz aylarda düzenlenen bir araştırmada kullancıların en memnun olduğu akıllı telefon çıkması da Güney Koreli teknoloji devinin mevcut kullanıcılarını memnun edebilem konusundaki başarısını gözler önüne sermişti.

Dijital Kalemler Bundan Sonra Daha Çok Kullanılacak