Samsung Sony işbirliği sona eriyor!

Adsiz 48

Gelen bilgilere göre Güney Koreli akıllı telefon üreticisi Samsung, Galaxy S24 ailesinde yer alacak olan telefoto kameraları Sony’den almayacak.

Samsung Sony işbirliği sona eriyor! Güney Koreli teknoloji devi Samsung, tepe modellerinde kullanmış olduğu Sony IMX telefoto kameralarına son veriyor. Gelen son bilgilere göre Samsung, Galaxy S24 ailesinde kendi üretimi olan ISOCELL sensörlerini kullanacak. Ayrıca şirketin en tepe modellerinde de Snapdragon 8 Gen 3 yerine Exynos 2400 kullanma ihtimali bir hayli fazla görünüyor.

Samsung Galaxy F14 4

Samsung Sony işbirliği sona eriyor!

Samsung, Sony IMX sensörlerini uzun bir süredir kullanıyordu ve şimdiye kadar tepe modellerinde bu sensörleri kullanmaktan vazgeçmemişti. Ancak şirket, Galaxy S24 ailesi ile birlikte bu duruma son verme kararı almış gibi görünüyor. Samsung’un kendi üretimi olan ISOCELL sensörleri, 150x yakınlaştırma imkanı sunuyor ve şirketin yeni telefoto kameralarında bu sensörleri kullanması bekleniyor.

samsung

Ayrıca Samsung’un en tepe modellerinde Exynos 2400 kullanma ihtimali de bir hayli fazla. Snapdragon 8 Gen 3 yerine Exynos 2400 kullanılmasının sebebi, tasarruf sağlamak ve şirketin kar durumunu arttırmak olabilir.

Samsung Galaxy S23

Samsung, yaptığı bu hamlelerle kendi üretimini kullanarak maliyetleri düşürmek istiyor gibi görünüyor. Ayrıca ISOCELL sensörlerinin kullanımı ile birlikte, şirketin kameraları daha da geliştirmesi bekleniyor. Ancak şimdilik resmi bir açıklama yapılmadı ve bu bilgiler sadece söylentilerden ibaret. Samsung’un bu hamlelerini ne zaman hayata geçireceği ve ne gibi yenilikler sunacağı merakla bekleniyor. Samsung Sony işbirliği sona eriyor!

Lenovo yeni tableti ile dengeleri değiştirecek