Samsung Galaxy S24’ün bellek kapasitesi düşürüldü

123 5

Eski tarihli dedikodularda Galaxy S24 ve S24+ modellerinde 12 GB RAM’in olacağı söyleniyordu. Fakat yeni yayınlanan raporlar Samsung’un 12 GB RAM’den vazgeçtiğini ortaya koydu.

Dedikodu kaynaklarından biri olan Tarun Vats, Galaxy S24 ve S24+’ta standart RAM’in yani bellek kapasitesinin 12 GB olacağını ileri sürmüştü. Sçz konusu iddia Çin’de Weibo ve Güney Kore’den farklı kaynaklar tarafından teyit edilmişti. Fakat bu durum değişmiş görünüyor. Ünlü sızıntı kaynağı Ice Universe, S24 ailesinde standart RAM kapasitesinin 12 GB değil 8 GB olacağını belirtti. S24’te 8 GB, S24+ ve S24 Ultra’da ise 8, 12 GB bellek seçenekleri yer alacak. Ice Universe, 16 GB RAM’in olmayacağını da ifade etti. Daha önceki rivayetlerde S24 Ultra modelinin 16 GB bellekle gelebileceği söylenmişti.

Galaxy S24

Güney Koreli blog sitesi Naver de Ice Universe’in RAM’le ilgili iddiasını doğruladı. Naver, 8 GB RAM’i onaylarken, Samsung’un artan birim fiyatlarından dolayı bu kararı aldığını ve Galaxy S24’le S24+’ın fiyatını sabit tutmak için RAM’de değişiklik yaptığını vurguladı. İsimsiz tedarik zinciri kaynağı da birim ham malzemelerinde fiyatın yükseldiğini ve bu durumun da üretimi daha maliyetli hale getirdiğini söyledi.

Paylaştığı sızıntılarla tanınan diğer bir kaynak Revegnus (Tech_Reve) bir süre önce tüm S24 ailesinde titanyum çerçeve yer alacağını ileri sürmüştü. Hatta Ice Universe bu iddianın doğru olmadığını o zaman da söylese de, Revegnus buna karşı çıkmıştı. Ice Universe titanyum çerçevenin sadece S24 Ultra’da olacağını, Galaxy S24 ve S24+’ta ise alüminyum çerçeve kullanılacağını belirtti. Bu bilgiyi de fabrikadaki kaynağından öğrendiğini ifade etti.

İddialara göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta tanıtılacak, 30 Ocak’ta da satışa sunulacak.

PlayStation Plus abonelerine verilecek oyunlar belli oldu