Galaxy S24 Ultra kamera konusunda geri adım atıyor

Samsung Galaxy S24 Ultra

Galaxy S24 Ultra hakkında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Görünüşe bakılırsa Samsung, bu kez 10x periskop kamerayı kullanmayacak.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını önümüzdeki yılın ilk aylarında kullanıcılarla buluşturacak. Ancak daha şimdiden Galaxy S serisinin en yeni üyeleri hakkında merak edilen detaylar ortaya çıkmaya başlamış durumda. Son olarak da telefonun arka kamerasına dair yeni detaylar ortaya çıktı. Görünüşe bakılırsa bu yılki Ultra modellerinde Samsung kamera konusunda geri adım atacak.

Çünkü bildiğiniz gibi Samsung son üç yıldır Galaxy S serisinin Ultra modellerinde 10x bir periskop kameraya yer veriyor. Ancak gelen son bilgiler, bu yıl Ultra modelinde bu 10x periskop kameranın olmayacağını gösteriyor. Akıllı telefon pazarıyla ilgili doğru çıkan paylaşımlarıyla tanınan Ice Universe hesabının paylaştığı bilgilere göre Galaxy S24 Ultra’dan 10x periskop kamera olmayacak. Onun yerine telefonda 3x ve 5x’lik telefoto lensler yer alacak.

Galaxy S24 Ultra

Ice Universe tarafından paylaşılan bilgiler göre telefonda 3x zoom özelliği olan 10 megapiksellik bir telefoto lens ile 5x optik zoom özelliği olan 50 megapiksellik 1/2.52″ bir sensör yer alacak. Bu lenslerle birlikte telefonun zoom özelliği kısalacak olsa da bu yeni lenslerin daha yüksek kalite görseller ortaya çıkaracağı söyleniyor.

Öte yandan daha önce sızdırılan bilgilere göre Samsung Galaxy S24 Ultra’nın ana lensi 200 megapiksellik bir lens olacak. Bu 200 megapiksellik lensin ISOCELL HP25X olacağı düşünülüyor. ISOCELL HP25X, şu anda Samsung amiral gemisi telefonlarda kullanılan ISOCELL HP2’nin daha gelişmiş bir versiyonu.

iPhone 15 Pro Max stok problemleri yaşayabilir