Rapor: Galaxy S24 Ultra’nın 2 TB’lık Modeli Olmayacak

123 1

Bu sene başında çıkan iddialarda Samsung Galaxy S24 Ultra’nın 2 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağı ileri sürülmüştü. Fakat taze bir rapor bu modelin çıkmayacağını belirtiyor.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan rapora göre Samsung, Galaxy S24 Ultra’da 2 TB’lık depolama alanı sunmayacak. Güney Koreli teknoloji devinin 16 GB RAM ve 2 TB’lık depolamaya sahip modeli yeniden değerlendireceği söyleniyor. Bu model belki 2024’ün ilerleyen zamanlarında piyasaya sürülebilir. Kaynaklar yeni Galaxy Ultra’da titanyum çerçeve olduğunu da ifade etti.

Titanyum çerçeve daha önce de birkaç kere gündeme gelmişti. Sızıntılarla tanınan Revegnus nickli Twitter kullanıcısı tüm Galaxy S24 ailesinde titanyum çerçeve yer alacağını ileri sürmüştü. Başka bir kaynak olan Ice Universe bu iddianın doğru olmadığını söylese de, Revegnus buna karşı çıkmıştı. Ice Universe titanyum çerçevenin sadece S24 Ultra’da olacağını, Galaxy S24 ve S24+’ta ise alüminyum çerçeve kullanılacağını belirtti. Bu bilgiyi de fabrikadaki kaynağından öğrendiğini ifade etti.

galaxy s24

Bunlarla birlikte Ice Universe, S24 ailesinde standart RAM kapasitesinin 12 GB değil 8 GB olacağını da söyledi. S24’te 8 GB, S24+ ve S24 Ultra’da ise 8, 12 GB bellek seçenekleri yer alacak.

Güney Koreli blog sitesi Naver de Ice Universe’in RAM’le ilgili iddiasını doğruladı. Naver, 8 GB RAM’i onaylarken, Samsung’un artan birim fiyatlarından dolayı bu kararı aldığını ve S24’le S24+’ın fiyatını sabit tutmak için RAM’de değişiklik yaptığını vurguladı. Söylentilere göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta tanıtılacak, 30 Ocak’ta da satışa sunulacak.

Dragon Age Dreadwolf’un Tanıtım Videosu Yayınlandı