Samsung’dan şeffaf ekranlı katlanabilir akıllı telefon

katlanabilir akıllı telefon

Samsung’un uzun süredir gündemde olan katlanabilir akıllı telefon projesi için yeni bir patent daha ortaya çıktı. Görünen o ki Samsung telefonun ekranının şeffaf olmasını istiyor. İşte detaylar.

Samsung, şeffaf ekranlı katlanabilir akıllı telefon tanıtacak

Güney Koreli teknoloji devi 2014’ten beri katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon modeli üzerinde çalışıyor. Şimdiye kadar bu telefon modeliyle ilgili pek çok söylentiye tanıklık ettik. Fakat henüz somut bir görsel ya da herhangi bir prototiple karşılaşmadık. Genel olarak edindiğimiz bilgi ortaya çıkan patent görsellerinden ibaretti. 2018’e geldiğimizde de bu konuda değişen fazla birşeyin olmadığını görüyoruz.

Şirket yetkilileri katlanabilir ekranlı bir akıllı telefon üzerinde çalıştıklarını doğrulamış fakat hala bu telefon için yeterli teknolojiye sahip olmadıklarını itiraf etmişlerdi. Elbette bu konuda çalışmalar yürüten sadece Samsung yok. Keza Güney Koreli bir diğer ekran üreticisi LG de katlanabilir ekranlı telefonlar üzerine önemli çalışmalar yürütüyor.

katlanabilir akıllı telefon

Dolayısıyla bu alandaki rekabetin artması, Samsung’un da biraz acele etmesine neden olmuş gibi görünüyor. Keza Güney Koreli şirketin Galaxy X ismini vereceği katlanabilir ekranlı telefonunu önümüzdeki yıl satışa sunması bekleniyor.

galaxy x 1

Galaxy X hakkında geçtiğimiz gün yeni bir patent görseli daha ortaya çıktı. Bu görsele göre Galaxy X katlanabilir ekranının yanı sıra aynı zamanda şeffaf bir ekrana da sahip olacak. Bahse konu patent görseline aşağıdan göz atabilirsiniz.

Galaxy S10 testleri başladı

galaxy x 2