Kriz SMSC platformu nedir?

Kriz SMSC

Son günlerde operatör servislerinden gelen Kriz SMSC platformu mesajının ne işe yaradığını anlatıyoruz. Bakalım Kriz SMSC platformu hangi durumlar için kullanılıyor?

Operatörler acil durumda kullanıcılarına mesaj göndermesi ve ücretsiz görüşme yapma imkanı sunmaları ile gündeme sık sık geliyor. Bugün ise Türkiye’de birçok kişiye Kriz SMSC platformu hakkında bir mesaj gönderildi.

Operatör farketmeksizin tüm hat sahiplerine gelen bu mesajın ne olduğunu açıklıyoruz.

Kriz SMSC platformu nedir?

Defne Telekomünikasyon firmasının Acil SMSC ürünü, yeni yazılım teknolojileri ile çok yüksek kapasitelere ulaşma imkanı sunuyor. Uygulanan yeni geliştirmeler ve platform optimizasyonları ile yaklaşık olarak 80 milyon aboneye SMS gönderimi gerçekleştirebiliyor.

Facebook, Cambridge Analytica’yı batırdı!

Bu sayede mobil operatörler özellikle, afet, kriz ve acil durumlarda tüm abonelerine bilgilendirme ve uyarı mesajlarını anında gönderebiliyor. Bu sistemin bölgesel bir acil durumda sadece o bölgedeki aboneleri haberdar etme opsiyonu da bulunuyor.

Kriz SMSC

Bu durumda da mobil operatörlerin hizmetine Cell Broadcast ürününü sunuluyor. Cell Boadcast ile mobil operatörler istenen bölgedeki abonelere, şebekeye bağlı kalmadan baz istasyonları aracılığıyla bilgilendirme mesajlarını güvenilir ve hızlı bir şekilde yayınlayabiliyor.

Turkcell, Turk Telekom ve Vodafone gibi operatörler, acil durumlarda SMSC platformunu kullanabiliyor. Son günlerde gelen “Bu mesaj Kriz SMSC platformu tarafından gönderilmiştir. B002” mesajın şimdilik test amaçlı gönderildiği düşünülüyor. Umarız operatörler SMSC hakkında yakında bir açıklama yapar ve halkın panik yapmasının önüne geçer.

Güncelleme: Operatörler dün yaşanan olay ile ilgili “03.05.2018 tarihinde teknik bir problem nedeniyle KrizSMSC adi altinda gonderdigimiz smsi dikkate almamanizi rica ederiz. Anlayisiniz icin tesekkur ederiz.” açıklamasında bulundu.