LG katlanabilir ekranlı akıllı telefonu için patent aldı

lg 3

LG katlanabilir ekranlı akıllı telefonu için düğmeye bastı. Güney Koreli teknoloji devi 3 parçadan oluşan yeni bir model üzerinde çalışıyor. İşte detaylar.

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar için ilk adımlar 2014 yılında atılmıştı. O dönemde Samsung’un katlanabilir ekranlı yeni bir model üzerinde çalıştığına dair bazı söylentiler ortaya atılmıştı. Nitekim Güney Koreli şirket bu kapsamda geliştirdiği ilk modelini bu yıl içerisinde tanıttı.

Galaxy Fold ismiyle tanıtılan bu model içe doğru katlanan yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Samsung’un hemen ardından Huawei de dışa doğru katlanan yapısıyla Mate X modelini tanıtmıştı.

Samsung ve Huawei’nin ardından LG de düğmeye bastı

Asıl merak edilen şey ise LG’nin bu alanda nasıl bir model geliştireceğiydi. Çünkü Güney Koreli şirketi ekran teknolojileri konusunda Samsung ile birlikte zirveye oynuyor. Dolayısıyla LG’nin bu konuda nasıl bir adım atacağı tüm teknoloji tutkunları tarafından merak ediliyordu.

Nitekim geçtiğimiz gün Güney Koreli şirketin katlanabilir ekranlı modeline ait ilk patentler ortaya çıktı. Dilerseniz bu patent görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

lg 2 lg 1

Sızdırılan görsellerde de net bir şekilde görüldüğü üzere Güney Koreli şirketin yeni modeli, 3 parçadan oluşuyor. Bir tarafta katlanabilir ekranlı çift parça yer alırken, diğer yüzde ise bağımsız tek bir ekran bulunuyor. Elbette bu tasarımın gerçekten nasıl bir performansa sahip olacağı merak konusu. Malum, henüz katlanabilir ekranlar konusunda istenilen verim sağlanabilmiş değil.

iPhone 11 farklı isimlerle gelecek