Samsung Rakiplerinin Gerisinde Kalmaya Başladı

samsung

Bazı çalışanlar Samsung’un uzun vadeli yenilikler yerine kısa vadeli sonuçlar peşinde ilerilediğini söyledi.

Nikkei’nin raporuna göre Samsung rakiplerinin gerisinde kalmaya başladı. Bunun nedeni ise şirket yöneticilerinin risk almaktan kaçınması ve kısa vadeli işler peşinde koşmasından kaynaklanıyor. Samsung’un artık üst düzey yöneticilerle 1 yıllık sözleşmeler yaptığı ve sonuç üretemeyenlerin işine son verdiği belirtildi.

Bazı çalışanlara göre teknoloji devi uzun vadeli yenilikleri tercih etmiyor. İsmi verilmeyen bir mühendis yaptığı açıklamada memnuniyetsiz çalışanların risk almayı teşvik eden SK Hynix’e gittiğini söyledi. Bir başka çalışan da, “Fikirlerini hayata geçiremeyeceğini anlayan insanlar farklı yerlere gidiyor. Rakip firmalar Samsung’la rekabet etmek için yeni fikirlere sahip eski çalışanları havada kapıyor” yorumunda bulundu.

samsung

Diğer yandan Samsung, 1969’dan bu yana ilk greviyle de karşı karşıya. Grev 17 Nisan’da Hwaseong’da bulunan DSR Tower binalarında başlayacak. Sendikalar %6.1 oranında ücret artışı talep ederken, şirket ise ücrete %5.1’lik zam önerdi. İki taraf çıkmaza girdi ve sendikalar da grev kararı aldı. Sendika üyesi 124.804 çalışan var. Bu çalışanlar şirketin iş gücünün %22’sini oluşturuyor.

Sektörden bazı eleştirmenler grevin uzaması halinde üretimin etkilenebileceğini ve bu yüzden üretim takviminde bir takım değişiklikler olabileceğini söyledi. Teknoloji devinin planlarına yakın bir kaynak yaptığı açıklamada, “2023’te yarı iletken endüstrisinde büyük bir gerileme yaşandı. Bu durum şirketi etkiledi. Sendikalarla kısa sürede ortak nokta bulunmalı ve grev uzun sürmemeli” dedi.

Rapor: Apple Watch X Yeni Tasarıma Sahip Olacak