Rapor: Apple Watch X Yeni Tasarıma Sahip Olacak

apple watch

Apple’la ilgili dedikodular bitmiyor. Söylentilerin merkezinde şimdi de Apple Watch X var. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

Apple Watch Series 10 veya bilinen adıyla Apple Watch X hakkında yeni bir iddia gündeme düştü. Rivayet edilene göre Apple Watch X yeni ve ince tasarıma sahip olacak. Apple’ın saatin ince olması için çeşitli çözümler denediği belirtiliyor. Raporda saatin güç verimliliği açısından güncellenmiş OLED ekran kullanacağı da vurgulanıyor. Bunlar dışında başka bir detay daha yok. Son iddia Mark Gurman’ın daha önce dedikleriyle örtüşüyor. Gurman da Apple Watch X’in ince kasayla geleceğini ileri sürmüştü. Ayrıca Gurman şu anda mevcut olan kordon sisteminin daha büyük piller ve bileşenler için yer kapladığını, Apple’ın kordon sistemini değiştirmek için çözümler aradığını söylemişti.

apple watch x

Bir dönem gelecek nesil Apple Watch’larda microLED ekran teknolojisinin kullanılacağı haberleri çıktı. Fakat analist Ming-Chi Kuo Apple’ın microLED’li Apple Watch‘u iptal edip, rafa kaldırdığını söyledi. Kuo’ya göre Apple, microLED’in akıllı saate önemli değer katmaması ve yüksek üretim maliyetinden dolayı bu kararı aldı.

Apple’ın iptal kararından sonra microLED geliştirme ekibinden birçok kişi işten çıkarıldı. Şu anda microLED’le ilgili herhangi bir proje ise görünmüyor. Bu durum Cupertino merkezli şirket için büyük gerilemeye neden oldu. Sonuç olarak firma yeni nesil ekran teknolojisiyle ürünlerini daha rekabetçi hale getirmek ve rakiplerinin bir adım ötesine geçmek istiyordu. Ayrıca eski tarihli raporlarda microLED’in Apple Watch’tan sonra iPhone ve iPad’e gelebileceği söylenmişti.

Blizzard Diablo 4’e Rune Sistemini Ekleyecek