Samsung Yeni Sistemiyle Rakiplerini Sollayabilir

Samsung 2024 Yılının İlk Unpacked Etkinliği 17 Ocak'ta Gerçekleşecek

Samsung yeni bir sistem geliştiriyor. Bu sistem verimin artmasını sağlarken, Samsung’un TSMC ve diğer rakiplerinin önüne geçmesini de sağlayabilir.

ETNews’e göre Samsung, yarı iletken süreçlerini kontrol etmek ve yönetmek için ‘akıllı sensör sistemi’ üzerinde çalışıyor. Bu sistemin yarı iletken verimini artırması ve üretimi geliştirmesi bekleniyor. Akıllı sensör sistemi, üretim sürecini gerçek zamanlı olarak izlemek ve analiz etmek üzerine tasarlandı. Böylece sorunların kısa sürede tespit edilmesi ve çözümlerin erken zamanda uygulanması amaçlanıyor. Teknoloji devinin yeni sistemi kademeli olarak üretime dahil edip, kapsamını da genişletecek.

Samsung

Yarı iletken verimi, yonga plakasının işlenmesinden, yongaların pazara sunulması ve maliyete kadar her şeyi etkiliyor. Üretimdeki en önemli faktör. Düşük verim ve verim sorunları planların yeni baştan yapılmasına ve takvimin gerisinde kalmaya neden olabilir. Tek bir yonga plakasının sevkiyata hazır hale gelmesi 3 ya da 6 ay sürebiliyor. Sıkı kalite kontrolden geçmesi gerekiyor. Akıllı sensör sistemi verimle ilgili problemlere odaklanarak, hızlı müdahale edilmesini sağlayacak.

Sektör içinden bir yetkili Güney Koreli üreticinin akıllı sensör sistemiyle rakiplerinin önüne geçebileceğini belirtti. İsmini vermeyen yetkili, “Şirket verim konusunda uzun zamandır daha hızlı çözümler bulmak için strateji değişikliği yapmak istiyordu. Akıllı sensör sistemi, verimi ve üretimi artırma stratejisinin bir parçası. Şirket başka çözümleri de hayata geçirecek. Yüksek verim ve üretim, yeni müşterilerin Samsung’un kapısını çalmasını sağlayabilir. Samsung rekabette avantajlı duruma geçebilir” yorumunda bulundu.

Horizon Online PS5’e Çıkmayabilir