Samsung, Android 7.1’i test ediyor olabilir

android 7.1 app shortcuts

Android güncellemeleri konusunda rakiplerinin biraz gerisinde kalan Samsung, yeni hamleler peşinde. İşte konu hakkındaki detaylar.

Samsung’un Android güncellemelerine gereken önemi vermediği inkar edilemez bir gerçek. Zira şu aralar çıkan tüm telefonlar en az Android 7.1 ile satışa sunulurken, Güney Koreli teknoloji devi amiral gemisi modeli S8’de bile Android 7.0’yi tercih etti.

Bu durum haliyle Samsung kullanıcılarını biraz rahatsız ediyor. Zira akıllı telefon pazarının zirvesindeki bir ismin, henüz hiç bir modelinde Android 7.1’e geçememiş olması biraz sinir bozucu.

Bu durumun ve müşterilerinin beklentilerinin farkında olan Güney Koreli şirket, bazı olumsuzlukları gidermek için kolları sıvadı. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir görselde Samsung’un Android 7.1 üzerinde testler yaptığı gözler önüne serilmiş oldu.

android

Söz konusu görselde Samsung Game Tuner isimli uygulamanın Android 7.1 sürümünde test edildiği görünüyor. Bu uygulamanın Samsung telefonlara özel olduğunu ve şu anda Samsung’un hiç bir telefonunda Android 7.1 bulunmadığını hesaba kattığımızda ortaya tek bir sonuç kalıyor. O da Samsung’un hali hazırda Android 7.1’i test sürecine tabi tuttuğu.

Tabi ki Samsung bu güncellemeyi şimdi test sürecine sokmuş olsa bile yayınlaması hayli zaman alacaktır. Muhtemelen Güney Koreli teknoloji devi bu konuda önceliği yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve S8 Plus’a verecektir. Zaten olması gereken de bu. Çünkü bu telefonların Android 7.0 ile duyurulması, Samsung’un müşteri kitlesinde büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştu.