Samsung, Galaxy F’e umut bağladı

galaxy f 3

#İŞBİRLİĞİ

Katlanabilir ekranlı akıllı telefon modelleri geleceğin teknolojisi mi olacak? Görünen o ki Samsung bu konuda hayli umutlu. İşte detaylar.

Şüphesiz son 10 yılın en çok gelişim kaydeden cihazı cep telefonu. Önce mp3 çalabilen cep telefonları ortaya çıktı ve mp3 çalarların sonunu getirdi. Sonrasındaysa cep telefonlarına kamera eklendi ve insanoğlunun fotoğraf çekmek için fotoğraf makinelerine ihtiyacı ortadan kalktı.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte istediğimiz ortamda internete girebilir hale geldik. Donanım gücü arttıkça oyun konsollarına rakip oyunları cep telefonlarında oynayabilmeye başladık. Ancak kabul etmek gerek ki son birkaç yılda cep telefonları yenilik adına müşterilerine pek fazla şey sunamaz hale geldi.

Bu da yeni modellerde tasarım anlamında değişikliklerin ön plana çıkmasına yol açtı. Samsung’un katlanabilir ekranlı telefon modeli de tasarım alanında gerçekleştirilen yeniliklerden bir başkası.

galaxy f

Yeni heyecan katlanabilir ekranlar

Katlanabilir ekran teknolojisi ilk olarak 2011 yılındaki CES’te tanıtılmıştı. Ancak Samsung tarafından katlanabilir ekrana sahip ilk telefonun duyurusu geçtiğimiz Kasım ayına kadar sarktı. Ve anlaşılan o ki Samsung geleceği katlanabilir telefonlarda görüyor.

Samsung’un Başkan Yardımcısı ve mobil bölümdeki Görsel Ar-Ge Ekibi’nin lideri Hark-sang Kim yaptığı son açıklamada “her şeye rağmen şu anda telefonların ekran boyutunun ancak kendisi kadar geniş olabildiğinden” yakınarak, ilerleyen zamanda bu düzenin değişeceğine inancını belirtti.

galaxy f 1

Kim gelecek yıllarda akıllı telefon tasarımlarında büyük bir değişim gerçekleşeceğini, birden fazla şekilde katlanabilen ve esnetilebilen telefonların artık hayal olmadığını ve Samsung’un bu geleceğe hazır olduğunu söyledi.

Hark-sang Kim’in sözleri oldukça iddialı olsa da katlanabilir telefonların tüketicilerden alacağı reaksiyonu kestirmek güç. Yine de en azıyla Kim’in sözlerinden, Samsung’un yeni odak noktasının katlanabilir modeller olacağını anlayabiliyoruz.

Maliyetin azaltılması gerekiyor

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonların önündeki en büyük engel ise maliyeti. Hali hazırda katlanabilir ekranlı bir modelin maliyeti, üst segmentte 1000 doları geçiyor. Hal böyle olunca telefonun son kullanıcıya ulaşırken istenilen etikette uçuk bir meblağ olarak karşımıza çıkıyor.

galaxy f 2

Katlanabilir ekranlı akıllı telefonlar günümüz teknolojisi ile mümkün olabilir. Fakat bu kesinlikle ucuz birşey değil. Katlanabilir ekranlı modellerin yaygınlaşması ve ucuzlaması için daha birkaç yıla ihtiyaç var.

2019 katlanabilir ekranlı modellerden ziyade, çift ekranlı modelerin senesi olabilir. Malum 2018’in sonlarına doğru tanıtılan çift ekranlı NEX modeli hayli ilgi görmüştü. Dolayısıyla 2019’da çok daha fazla çift ekranlı modelle karşılaşabiliriz. Yine de bekleyip göreceğiz.