Samsung hisseleri bakın nasıl değişti kimse bunu beklemiyordu

Samsung satış

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung, hisseleri ile de büyük bir dikkat çekmeyi başarıyor. Firmanın pandemi nedeniyle işleri biraz kötü gidiyordu.

Dünya genelinde yayılan salgın, Samsung hisseleri için de büyük bir tehdit oluşturdu. The Korea Economic Daily tarafından yapılan bir açıklama durumu açıkçası biraz değiştirdi. Görünen o ki Samsung hisseleri biraz daha ileriye doğru gidecek.

Samsung, son dönemlerin parlayan yıldızı diyebiliriz. Bunda çok fazla etken var. Özellikle de firmanın yeni alanlara el atması bunda büyük bir öneme sahip. Bu durum, Samsung’un gelecek vaat eden firma olmasını sağladığı çok açık.

Yatırımcılar hisselerini satmıyor ve daha çok yatırım yapıyor

Bireysel yatırımcıların net 2,6 milyar dolar seviyelerinde yatırım yapması, şirketin pandemi öncesine dönmesini sağladı. Böylece, yine hisseleri fazlasıyla değer kazandı. ABD seçimleri nedeniyle hisselerde yine gözle görülür bir değişim olmuştu. Ancak bu pek fazla etkili olmadı.

Samsung hisseleri

Samsung, neredeyse bütün akıllı telefon donanımlarının satışını yapıyor. Ekrandan tutun da çiplere kadar neredeyse herşeyde firmanın parmağı var. Bu tür kuruluşlara olan güven genellikle oldukça yüksektir. Samsung bunun farkında ve iyi değerlendiriyor.

DRAM yongalarına olan talebin artması ise hisselerdeki belirgin artışı daha da artırdı. Pandemi öncesi dönemle aynı seviyeye gelen Samsung, bu değişimi devam ettirme niyetinde. 2020 yılının ilk yarısında akıllı telefon pazarı için DRAM konusunda vazgeçilmez olmuştu bile.

Şu anda Samsung hisseleri 57 dolar seviyesinden satışa sunuldu. 2021 yılında bu satış başarısının daha da artacağı tahmin ediliyor. En azından Samsung, herkesi buna inandırdı. Sizce şirketin başarılarına bu şekilde devam etmesi mümkün mü?