Samsung’un rüşvet skandalı büyüyor!

samsung 1

Güney Kore şu aralan Samsung yöneticilerinin başrol oynadığı bir rüşvet skandalı ile çalkalanıyor. İşte konu hakkındaki son detaylar.

Teknoloji dünyasının lider isimlerinden biri olan Samsung, şu aralar ülkesinde pek de rahat değil. Firmanın üst düzey yöneticilerinin karıştığı rüşvet skandalına yeni bir isim daha eklendi. Samsung imparatorluğunun mirasçısı Jay Y. Lee.

Geçtiğimiz senenin sonlarına doğru Güney Kore Cumhurbaşkanı Park Guen-hye’nin Samsung’a ait bazı yan kuruluşların birleşmesini kolaylaştırıcı imzalar attığı gerekçesiyle soruşturma başlatılmış ve akabinde Cumhurbaşkanı görevden alınmıştı.

Daha sonra Samsung’un üst düzey yetkililerinin de aralarında bazı isimler göz altına alınmış ve tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi.

Hala devam eden soruşturma sürecinde şüpheliler arasına, Samsung’un yeni nesildeki mirasçısı olarak bakılan Jay Y Lee’de katıldı.

Lee’nin şu an için hangi suçlardan ötürü göz altına alındığı ise bilinmiyor. Samsung’un bu yıla damga vuracak olan rüşvet skandalının ilk duruşması ise önümüzdeki ay başlayacak.

Geçtiğimiz sene Note 7 fiyaskosuyla hatırı sayılır bir zarara imza atan Samsung’un üzerindeki kara bulutlar dağılmak bilmiyor. Şu anda Samsung hisseleri de tepetaklak olmuş durumda. Firmanın Güney Kore’de alacağı ceza da şu an için tam olarak kestirilebilmiş değil. Bakalım bu rüşvet skandalının ucu daha nerelere kadar dokunacak.

Sonuç olarak Samsung’un bu işten hiç zarar görmeden çıkması mümkün değil gibi görünüyor. Bakalım Güney Koreli teknoloji devi bu şoku nasıl atlatacak. Bekleyip göreceğiz.