Samsung Giyilebilir Cihazlar Yayılıyor

Samsung Giyilebilir Cihazlar Yayılıyor

Samsung giyilebilir cihazlar her ne kadar şimdilik sadece Samsung cihazlarıyla uyumlu olsa da, bu durumun çok yakında değişebileceği belirtiliyor.

Son dönemde teknoloji dünyasının gözdesi haline elen giyilebilir cihazlar alanında ön plana çıkmayı başaran dev firmaların başında, Güney Koreli teknoloji devi Samsung geliyor. Samsung Gear 2 ve Gear 2 Neo akıllı saatler ve Gear Fit akıllı bandını geçtiğimiz Şubat ayında resmi olarak tanıtan Samsung, bu üç cihazı geçtiğimiz hafta dünya genelinde piyasaya sürdü. Samsung giyilebilir cihazlar, hem teknoloji basınının hem de kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarmış gibi görünüyor.

Samsung_Gear_DG

Samsung giyilebilir cihazlar şu ana kadar kullanıcılar tarafından gayet iyi karşılandı. Ancak Samsung’un giyilebilir cihazlarının karşılaştığı belki de en büyük problem, bu ürünlerin sadece Samsung’un akıllı telefon ve tabletleriyle uyumlu olması. Uyumlu cihazların sadece Samsung ürünleriyle sınırlı olması şimdilik giyilebilir cihazların daha geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmasını engelliyor olsa da, bu durum çok yakında değişebilir.

Samsung giyilebilir cihazlar hakkında açıklamalarda bulunan Samsung yöneticisi Hankil Yoon, firmanın giyilebilir cihazlarına yönelik gelecek planları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yoon, Samsung’un giyilebilir cihazlarını tüm Android işletim sistemli tablet ve akıllı telefonlara uyumlu hale getirmek istediğini belirtti ve bu gelişmenin çok yakında gerçekleşebileceğinin sinyallerini verdi.

Samsung’un giyilebilir cihazlarını tüm Android kullanıcıları için uygun hale getirmesi, bu cihazların satış rakamlarında önemli bir artışa sebebiyet verecektir. Üstelik yakında piyasaya sürülmesi beklenen Android Wear işletim sistemli cihazların bu alandaki etkisi göz önüne alınacak olursa, Samsung’un yerini kaybetmemesi için bir an önce tüm Android kullanıcılarına yönelmesi gerekiyor.

Acer Yeni Telefon Pazarlarına Açılacak