Samsung Galaxy Gear Yakında Tizen’e Geçecek

Samsung Galaxy Gear Tizene Geçecek

Şu ana kadar Android işletim sistemiyle çalışan Samsung Galaxy Gear’ın çok yakında Tizen işletim sistemine geçeceği belirtiliyor.

Şubat ayında Barselona’da düzenlenen Mobile World Congress 2014 kapsamında yeni giyilebilir cihazlarını görücüye çıkaran Samsung, Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear 2 Neo‘yu resmi olarak tanıtmıştı. Güney Koreli teknoloji devi tarafından etkinlikte tanıtılan bu yeni cihazlar, firmanın kendi bünyesinde geliştirdiği Tizen işletim sistemiyle çalışmakta. Ancak Samsung’un giyilebilir alanlar alanındaki ilk ürünü olan Samsung Galaxy Gear, 2013 yılında Android işletim sistemiyle piyasaya sürülmüştü.

Samsung_Galaxy_Gear

Kullanılan işletim sistemi konusunda Samsung Galaxy Gear ve yeni Galaxy Gear cihazlar arasındaki bu uyumsuzluk, Samsung için oldukça can sıkıcı bir çelişki oldu. Zira bu cihazlar için yayınlanan yeni güncellemelerin hem Android hem de Tizen işletim sistemine göre hazırlanması gerekiyordu. Bu durum Samsung Galaxy Gear kullanıcılarının yeni güncellemelerden faydalanamamaktan korkmasına neden oluyordu ki, Samsung bu çelişkiyi çözmek için harekete geçti.

Android işletim sistemiyle çalışan Galaxy Gear‘ı da Galaxy Gear 2 ve Galaxy Gear Neo’da olduğu gibi Tizen işletim sistemine geçirmeye karar veren Samsung, çok yakında yayınlayacağı yeni güncellemeyle birlikte bu geçişi sağlayacak. Galaxy Gear sahiplerine sunulacak bu yeni güncellemeyle beraber, daha önce kullanılamayan bir çok özellik ve uygulama da uygun hale gelecek.

LG Uni8′den İlk Görüntü İnternete Sızdı