Samsung ve Pebble Akıllı Saat Pazarını Ele Geçirdi

Samsung ve Pebble Akıllı Saat Pazarını Ele Geçirdi

Akıllı saat pazarına giren ilk firmalar arasında yer alan Samsung ve Pebble, akıllı saat pazarındaki rakiplerine karşı açık bir üstünlük sağlamış durumda.

Son dönemin en hızlı yükselen teknoloji alanlarının başında gelen giyilebilir cihazlar alanı şu sıralar Apple, LG, Motorola ve Microsoft gibi teknoloji devlerinin dikkatini çekiyor olsa da, ilk zamanlarında bu alana giren dev firmalar Samsung ve Sony’di. Sony şimdilik bu alanda istediği sonuçları elde edememeiş olsa da, Güney Koreli teknoloji devi Samsung bu alanda rakiplerinden oldukça ileride görünüyor. Hatta Samsung ve Pebble akıllı saat alanındaki diğer tüm firmalara üstünlük sağlamış gibi görünüyor.

Samsung_ve_Pebble

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında piyasaya sürdüğü akıllı saati Samsung Galaxy Gear ile giyilebilir cihazlar alanına giren Samsung, bu yılın başında piyasaya sürdüğü Samsung Galaxy Gear 2 ve Gear Neo’yla bu alandaki varlığını daha da güçlendirdi. Samsung’un girişimlerinden yakaladığı başarı geçtiğimiz aylarda Strategy Analytics firması tarafından düzenlenen bir araştırmayla gün yüzüne çıkarılmış ve Samsung’un akıllı saat alanında açık ara önde olduğu ortaya çıkmıştı.

Şimdiyse NPD Group tarafından düzenlenen daha güncel bir araştırma yayınlandı ve ABD’deki akıllı saat satışlarında da Samsung’un oldukça etkili olduğu görüldü. Ancak aynı araştırmaya göre akıllı saat üreticisi Pebble da ABD’de oldukça önemli bir pazar payına sahip. Samsung ve Pebble kendilerini takip eden rakiplerine fark atarken, ikili arasındaki mücadelede şimdilik Samsung önde görünüyor.

Forza Horizon 2′nin Çıkış Tarihi Açıklandı