Samsung Gear 2 Rekabete Hazır Değil

Samsung Gear DG 6051

Samsung Gear 2, akıllı saat pazarında gün geçtikçe artan rekabette pek de güvende görünmüyor.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un akıllı saat alanındaki ilk ürünü olan Samsung Gear, geçtiğimiz yıl piyasaya sürüldüğünde teknoloji dünyasında ilgiyle karşılanmıştı. Ancak Samsung’un giyilebilir teknolojiler alanındaki bu atılımı, birçok eksiğe sahipti ve beklendiği kadar kusursuz bir cihaz değildi. İlk olarak pek de gösterişli olmayan dizaynı genel kullanıcı kitlesine ulaşmasını zorlaştırdı ve oldukça yüksek olan fiyatı da pek yardımcı olmadı.

Samsung_Gear_DG

Galaxy Gear’ın satışa sunulmasının üzerinden henüz birkaç ay geçmişken Samsung yeni giyilebilir cihazları Gear 2, Gear 2 Neo ve Geat Fit’i görücüye çıkardı. Samsung’un akıllı saat alanındaki yeni ürünleri Gear 2 ve Gear 2 Neo, her ne kadar öncüllerindeki eksikliklerin bir kısmını kapatmış olsa da birçok zaafa sahipti. Uyumlu oldukları cihazların sayısı oldukça kısıtlı olan bu cihazların fiyatları da fazlasıyla yüksekti.

Samsung Gear 2 tüm eksikliklerine rağmen teknoloji dünyasından ilgi gördü ve akıllı saat pazarında yer edinmeyi başardı. Ancak Google’ın geçtiğimiz hafta duyurduğu Android Wear’ın giyilebilir teknolojiler alanında sebebiyet vereceği gelişmeler göz önüne alındığında, Samsung Gear 2 rekabete pek de hazır görünmüyor. Motorola ve LG başta olmak üzere birçok önemli firma Android Wear’ı kullanan giyilebilir cihazlar üretmekle meşgul ve ilk detaylar gösteriyor ki bu ürünlerin fiyat aralığı da Gear 2’ye oranla daha uygun olabilir.

Google’ın giyilebilir cihazlara yönelik olarak geliştirdiği Android Wear’ın destekcileri arasında Samsung’un da yer alıyor olması, Gear 2’nin içeriden de rekabetle karşılaşabileceğini gösteriyor. Android işletim sistemi yerine Tizen işletim sistemi kullanılan Gear 2 her ne kadar işletim sistemi konusunda sıkıntı yaşamıyor olsa da, Android Wear kullananan bir Samsung akıllı saat kullanıcılar için daha cezbedici olabilir.

BBM Masaüstü Bilgisayarlara Taşınabilir