Microsoft, Xbox One Satışlarını Açıkladı!

Microsoft Xbox One Satışlarını Açıkladı

Dünkü haberimizde Playstation 4 satışlarının 7 milyonu geçtiğinden bahsetmiştik. Bugün ise en büyük rakibi olarak görülen Xbox One’a ait satış rakamları açıklandı.

Microsoft, yeni nesil oyun konsolunun dünya genelindeki satış rakamlarını açıkladı. Rakamlara bakıldığında Microsoft‘un konsolu ciddi bir çıkış yaptığını görebiliyoruz.

Microsoft, Xbox One Satışlarını Açıkladı!

Xbox Pazarlama Strateji ve İşletme Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi tarafından yapılan açıklamaya göre yeni nesil oyun konsolu perakende olarak 5 milyonu aşkın satışa imza attı. NPD verileri incelendiğinde 311.000 adet yeni nesil konsolun Mart ayında satıldığı ve bu süre zarfında Titanfall’un ABD’de en çok satılan oyun listesinde ilk sıraya oturduğuda bildirildi.

Microsoft’un yeni nesil konsolu Sony‘nin Playstation 4‘ünden 2 milyon daha az sattığı görülüyor. Her ne kadar rakibinin gerisinde kalsa da, Xbox 360 ile aynı sürede satış rakamlarına bakıldığında çok daha iyi bir portre çizdiğini görebilmekteyiz.

Diğer yandan Titanfall’un çıkışı ile birlikte ciddi bir satış ivmesi de yakalamış durumda. Xbox One ile Playstation 4 arasındaki bu çekişmenin bitmeyeceği kesin.

Playstation 4 Satışları Açıklandı!