Samsung Yeni Akıllı Saatlerini Duyurdu

Samsung Yeni Akıllı Saatlerini Duyurdu

Samsung, akıllı saat portföyünü genişletiyor. Samsung’un kendi işletim sistemi olan Tizen tabanlı Gear 2 ve Gear 2 Neo modellerini duyuruldu.

Samsung, Gear akıllı saat modellerinde büyük değişikliğe gitti. Sadece daha ince ve hafif saat modellerini tanıtmakla kalmayan Samsung, giyilebilir teknoloji alanındaki en yeni ürünleri olan Gear serisinde, Android işletim sistemi yerine  kendi işletim sistemleri Tizen’i tercih etti.

 Samsung Gear 2

Samsung Gear 2 modelin, Android işletim sistemi kullanmadığı için Galaxy olarak adlandırılmadı. Gear 2, Super AMOLED teknolojisinin kullanıldığı 320×320 çözünürlüğünde 1.6 in’lik ekran ve 800MHz’den 1GHz’ye yükseltilen işlemciye sahip. Yeni Gear modelleri daha iyi kalp monitörü için daha gelişmiş sensörler ve evdeki diğer cihazları yönetebilmeniz için Infrared özelliğiyle birlikte geliyor.

 Samsung Gear 2-1

Samsung Galaxy Gear’da olduğu gibi sınırlı bir kapasiteye sahip olan Gear 2 ve Gear 2 Neo’nun batarya kapasitesi 315mAh’dan 300mAh’a düşürülmüş. Batarya kapasitesindeki düşüş Android’e göre daha az güç tüketen Tizen işletim sisteminin kullanılmasından kaynaklanıyor.

 Samsung Gear 2-Neo-2

Gear 2 ve Gear 2 Nea arasındaki tek fark 2 dahili 2 mega piksel çözünürlüğündeki HD kamera. Her iki modelde IP67 su ve toza karşı dayanıklılık sertifikası sayesinde günlük hayatta kullandığımız saatler gibi rahat bir kullanım sunacak. Samasung Gear 2 ve Gear2 Neo modellerinin Nisan ayından itibaren dünya çapında satışa sunulması bekleniyor. Akıllı saatlerin satış fiyatlarıysa maalesef açıklanmadı.

BlackBerry’nin Hala Umudu Var!