Rapor: Samsung’un katlanabilir telefonlarına özel oyunlar geliyor

123

Samsung’un Galaxy Z Fold serisine popüler oyunları getirmek istediği, hatta özel oyunlar geliştirilmesi için düğmeye bastığı ileri sürülüyor. Detaylara birlikte bakalım.

Hankyung sitesinin haberine göre Samsung, Galaxy Z Fold‘a uygun özelleştirilmiş oyunlar çıkarmak için Epic Games dahil olduğu birçok oyun yapımcısıyla çalışmaya başladı. Geliştiriciler arasında PUBG’den tanıdığımız Krafton, Kakao Games, NCSoft, Nexon, Pearl Abyss ve Smilegate yer alıyor. Galaxy Z Fold’a sadece mevcut oyunlar çıkmayacak, rapor özel oyunların da planlar dahilinde yer aldığını vurguluyor. Samsung bu stratejisiyle hem Vivo, Honor gibi Çinli rakiplerinin önüne geçmek hem de daha fazla tüketiciyi katlanabilir telefonlara çekmek istiyor.

Rapora göre Samsung Research, Çin, Güney Kore, İngiltere ve Ukrayna’da Gaming Task Force adında bir ekip kurmuş. Bu ekip demin isimlerinden bahsettiğimiz oyun geliştiricileriyle iş birliği içindeymiş. Galaxy Z Fold oyunları nasıl olabilir? Katlanabilir ekranın üst kısmında oyunun kendisi varken, alt kısmında harita ve kontroller bulunabilir. Nintendo DS yıllar önce böyle bir deneyim sunuyordu. Mesela DS’te Call of Duty oynarken üstte oyun, alt kısımda harita ve ekipman gösteriliyordu.

samsung galaxy z fold

Şöyle bir şey daha var, Samsung, Galaxy Z Fold cihazlarda konsol kalitesinde oyunlar oynanabileceğini düşünüyor. Zaten oyun geliştirme planları arasında konsol kalitesi daha çok vurgulanıyor. Güney Koreli şirket bu şekilde Apple’ın iPhone 15 Pro modellerine cevap vermek istiyor olabilir. Galaxy Z Fold’a özel oyunların 2024 başlarında çıkması bekleniyor. Ufak bir dipnot olarak şunu da belirtelim, farklı bir kaynak oyunları 2. çeyrek içinde çıkabileceğini iddia etti. Oyunlardan bazıları Samsung Gaming Hub aracılığıyla sunulacak. Şirketin katlanabilir telefonlarına özel yazılım geliştirdiği ve bunun için Google’la iş birliği yaptığı da belirtiliyor.

Bu yıl satılan akıllı telefonların sadece %1.6’sını katlanabilir cihazlar oluşturdu. Oyun endüstrisinden ismi verilmeyen bir yetkili Hankyung’a yaptığı açıklamada, “Akıllı telefon teknolojisi geliştikçe, grafik kalitesi ve içerik bakımından zengin olan oyunların her yerde oynanabilmesini sağlayan ortam oluşturdu. Katlanabilir telefonlar bunun en iyi örneklerinden biri. Ancak katlanabilir ekranlı cihazların insanlar tarafından benimsenmesi çok yavaş oluyor. Samsung’un oyun konusundaki yeni stratejisi tüketicilerin dikkatini üstüne çekebilir. Aslında genel olarak pazarın da böyle bir harekete ihtiyacı var” dedi.

Samsung Electronics Mobil Dünya Başkanı ve CEO’su TM Roh’un, ABD gezisinde Google ve birçok oyun geliştiricisinden yetkiliyle bir araya geldiği söyleniyor. Güney Koreli teknoloji devinin neler yapacağını ve planların nasıl işleyeceğini önümüzdeki aylarda birlikte göreceğiz.

Sadece Samsung Galaxy S24 Ultra’da kullanılacak