Samsung, Galaxy X prototiplerini test ediyor

samsung 5

Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy X, sonunda test aşamasına gelebildi. İşte detaylar.

2014 yılından beri Samsung’un katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığı iddia ediliyor. Bu iddialara dair dışarıya sızdırılan tek bilgi ise bir kaç patent çiziminden ibaret. Bunun haricinde somut bir bilgi ise bulunmuyor. Şimdilerde Galaxy X ismi ile lanse edilen katlanabilir ekranlı telefonun, sonunda test sürecine geçtiği iddia edildi.

ET News, konu ile ilgili olarak yayınladığı bir haberde, Samsung’un 180 derece açılıp, kapanabilen, katlanabilir ekrana sahip Galaxy X prototipi üzerinde testlere başladığını açıkladı. Habere göre Galaxy X, bir menteşe ile birbirine bağlı iki farklı AMOLED ekrandan oluşuyor. Yani pratikte ekranın katlanması yerine, menteşe ile tutturulmuş iki ekranın katlanması tercih edilmiş.

İddialara göre Samsung bu prensiple üretilen sınırlı sayıdaki Galaxy X’i 2017 içerisinde satışa sunmayı planlıyor.

İşin ilginç yanı ise Samsung’tan beklenilen katlanabilir ekranlı telefonun tam olarak bu olmaması. Zira bahse konu bu prototip katlanabilir bir ekrana sahip değil. Hali hazırda telefonda bulunan iki ekran, 180 derece açıldığında birleşiyor. Fakat bizim patentlerde gördüğümüz telefonda tek bir ekran vardı ve bu telefon katlandığında ekran da katlanıyordu.

Şimdilik Galaxy X’in nasıl bir tasarıma sahip olacağı netlik kazanmış değil. Kesin olan tek şey, ET News’in bahsettiği telefon ile sızdırılan patentlerde gördüğümüz telefonun iki ayrı konsepte sahip olması.