Galaxy X sonunda resmiyet kazanıyor

galaxy

Samsung’un katlanabilir ekranlı akıllı telefonu Galaxy X sonunda resmiyet kazanacağa benziyor. Güney Koreli teknoloji devinin katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalıştığına dair ilk dedikodular 2015 yılında ortaya atılmıştı. Hatta Galaxy X’le ilgili haberlerde sıklıkla karşımıza çıkan patent görselleri de ilk olarak o zaman yayınlanmıştı. Fakat aradan geçen 2 seneyi aşkın süreye rağmen, Samsung somut bir adım atmadı.

Galaxy X, 2018’in başlarında gelecek

Özellikle bu sene ince çerçeveli telefonların yaygınlaşması, Samsung’u harekete geçirdi. Galaxy X’in çıkması için daha erken diye düşünen yetkililer bu görüşlerinden vazgeçerek, somut adımlar atmaya başladı. Bu somut adımlardan biri de geçtiğimiz gün Güney Kore’de atıldı.

Samsung’un resmi web sitesi üzerinde Galaxy X’e dair bir sayfa aktif edildi. Sayfada Galaxy X’le ilgili herhangi bir bilgiye yer verilmezken, sayfanın telefonun yapısına dair bilgilendirme metinleri ile zenginleştirileceği belirtiliyor.

Uzun lafın kısası, şu anda elimizde Galaxy X’e ait somut bir bilgi bulunmuyor. İddialara göre Samsung, katlanabilir ekranlı telefonunu 2018’in ilk çeyreğinde tanıtacak. Fakat şimdiye kadar sızdırılmış bir prototip görseli bile bulunmuyor.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Katlanabilir ekranlı bir telefon üzerinde çalışan tek isim Samsung değil. Samsung’un haricinde LG’de katlanabilir ekranlı bir model üzerinde çalışıyor. Belki de LG, elini Samsung’dan daha hızlı tutarak ezeli rakibine önemli bir çalım atabilir. Yine de bekleyip göreceğiz.

Yeni iPhone X modelleri Qualcomm destekli olabilir