Galaxy X Bluetooth sertifikası aldı!

galaxy

Samsung’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Galaxy X isimli modeli sonunda ikinci sertifikasını da aldı. İşte konu ile ilgili detaylar.

Akıllı telefon pazarının lider ismi Samsung, uzun süredir cüzdan şeklinde katlanabilir bir telefon üzerinde çalışıyor. Ekran kısmından katlanabilen bu telefon, esnek yapısı ve yüksek donanımı ile ön planla çıkıyordu. Samsung’un 2014 yılından beri üzerinde çalıştığı, esnek ekranlı yeni modeli, bir süredir Galaxy X olarak lanse ediliyor.

Geçtiğimiz gün ortaya çıkan bir rapora göre, Samsung Galaxy X için ikinci sertifikayı Bluetooth SIG’ten aldı. Liste cihazın SM-G888N0 model numarasını taşıdığını ortaya koyuyor. Hatırlanacağı üzere daha önce aynı cihaz Wi-Fi Alliance’ta da görünmüştü.

Telefonun Bluetooth sertifikası ile ilgili en çok dikkat çeken nokta ise, Bluetooth 5.0 yerine Bluetooth 4.2’yi destekliyor olması. Çünkü Samsung amiral gemisi telefonlarında genel olarak Bluetooth 5.0’a yer veriyor. Şimdiye kadar sızdırılan bilgilere göre Galaxy X’te üst segment bir model olmalıydı. Zira Samsung cephesinden yapılan açıklamalarda da katlanabilir ekrana sahip bu telefonun üst segmente hitap eden bir cihaz olacağı, net şekilde dile getirilmişti.

Öte yandan Galaxy X çıkış tarihine ilişkin net bir tarih ise henüz verilmiş değil. Samsung’a yakın bazı kaynaklar tarafından aktarılan bilgilere göre, Galaxy X’in önümüzdeki yıl içerisinde satışa sunulacağı belirtiliyor. Elbette bu konu hakkında Samsung’dan net bir açıklama gelmeden çok da umutlanmamak gerekiyor.