Samsung Galaxy S25 Tek Bir Yonga Setiyle Çıkabilir

Samsung Galaxy S25 Ultra

Samsung Galaxy S25 serisi hakkında yeni sızıntılar gelmeye devam ediyor. Telefonun tüm dünyada aynı yonga setiyle çıkacağı söyleniyor.

Galaxy S24 serisi ocak ayında piyasaya sürülmeden önce gelen haberlerde, Samsung’un bu yılki amiral gemisi telefonlarını tek bir yonga setiyle çıkarabileceği söyleniyordu. Ancak öyle olmadı. Samsung, önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da telefonu Kuzey Amerika’da Snapdragon yonga setiyle satışa sunarken, diğer pek çok bölgede kendi Exynos yonga setini kullanan versiyonu satışa sundu. Bu yıl çıkan Galaxy S24’lerin yaklaşık yüzde 60’ı Exynos yonga seti kullanıyor.

Şimdi artık gözler Samsung Galaxy S25 serisine çevrilmişken, Samsung yine benzer bir haberle gündemde. Görünen o ki Galaxy S24’de gerçekleşmeyen bu durum, Galaxy S25 serisinde gerçekleşecek. Önde gelen analistlerden olan Ming-Chi Kuo, Samsung Galaxy S25’in tüm bölgelerde aynı yonga setini kullanacağını söylüyor. Söz konusu bu yonga seti ise ekim ayında çıkacak Snapdragon 8 Gen 4 olacak.

Snapdragon 8 Gen 4

Samsung’un bu yıl Qualcomm’un yonga setlerine yönelmesinin sebebi, kendi 3nm işlemcileri konusunda istediği rakamlara ulaşamamış olması. Yeni nesil Exynos yonga setini istediği kadar kısa sürede yetiştiremeyen şirket, bu yüzden Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 4 yonga setlerine yönelmek zorunda kaldı.

Şimdi asıl soru bu değişikliğin fiyatlara nasıl yansıyacağı. Çünkü Exynos yerine Snapdragon 8 Gen 4 kullanmak, Samsung’a telefonun maliyetini arttıracak. Bunun kullanıcılara nasıl yansıyacağı merak konusu.

Epic Games’te Haftanın Ücretsiz Oyunu Belli Oldu