Samsung Galaxy S24 yapay zeka özellikleriyle ön plana çıkabilir

Samsung Galaxy S24 Ultra

Ocak ayında piyasaya sürülecek olan Samsung Galaxy S24 serisi, yapay zeka destekli özellikleriyle rakiplerinin önüne geçebilir.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını bu ay resmi olarak tanıtacak. Heyecanla beklenen telefonların lansmanı 17 Ocak’ta gerçekleşecek. Telefonlar daha resmi olarak tanıtılmamış olsa da şu ana kadar gelen sızıntılar sayesinde özellikleri büyük ölçüde netlik kazanmış durumda. Tüm bu sızıntılar, Samsung Galaxy S24 serisinin teknik özellikler konusunda öyle çığır açan değişikliklere sahip olmayacağını gösteriyor. Ancak Galaxy S24 serisi, yapay zeka destekli özellikleri sayesinde öncüllerinden ve aynı dönemde çıkan diğer telefonlardan ayrılabilir.

Bildiğiniz gibi bir süredir gelen söylentilerde Samsung’un Galaxy S24 serisinden “bugüne kadarki en zeki AI telefonu” olarak söz ettiği görülmüştü. Muhtemelen telefonun tanıtım kampanyasında kullanılacak olan bu sloganın arkasındaki teknolojiler de yavaş yavaş ortaya çıkmaya başladı. Sızan yeni bilgilere göre Samsung Galaxy S24 serisi telefonlarda Live Translation ve Generative Edit adını taşıyan iki yapay zeka özelliği bulunacak. Live Translation, adından da anlaşılacağı üzere kullanıcılara canlı tercüme desteği sunacak. Generative Edit ise Google’ın Magic Editor’ına benzer bir özellik olacak ve kullanıcıların resimler üzerinde oynamasına yardımcı olacak.

Samsung Galaxy S24 2

Samsung Galaxy S24 Ultra, bölgeden bağımsız olarak tüm ülkelerde Snapdragon 8 Gen 3 yonga setiyle satışa sunulacak. Ancak Galaxy S24 serisinin diğer üyeleri önceki yıllarda olduğu gibi farklı pazarlarda farklı yonga setleriyle piyasaya sürülecek. Bu telefonların ABD versiyonu Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanırken, farklı bölgelerde telefonun Exynos 2400 yonga setini kullanan versiyonu kullanıcılara sunulacak.

Adından da anlaşılacağı üzere bu serinin en dikkat çekici üyesi olan Samsung Galaxy S24 Ultra, 6.8 inçlik bir ekrana sahip. QHD+ çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 120 Hz. 12 GB RAM’e sahip telefon, üç farklı dahili depolama alanı seçeneğiyle kullanıcılara sunulacak. Bu üç seçenek 256 GB, 512 GB ve 1 TB olacak.

Samsung Galaxy S24 Serisinin Yeni Görselleri Sızdırıldı