İddia: Galaxy S24’ün 12 GB RAM’li Modeli Çıkacak

Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 serisiyle ilgili dedikodular bitmek bilmiyor. Güney Kore’den gelen yeni bir rapor sızıntı kaynağı Ice Universe’in dediklerini doğruladı.

Samsung Galaxy S24‘ün 8 GB RAM’le satışa sunulacağı söyleniyor. Şimdiye kadar sızan bilgiler hep bu yönde. 12 GB RAM ise Galaxy S24+ ve S24 Ultra’la sınırlı olacak. Ice Universe, S24’ün de 12 GB RAM’li modeli olduğunu ve belirli ülke pazarlarında satışa çıkacağını söylemişti. Şimdi de bu konuyla ilgili başka bir rapor gündeme geldi. Samsung’un planlarına aşina kaynaklar 12 GB RAM’li S24’ü doğrularken, bu modelin lansmandan yani Galaxy S24 serisinin satışa sunulmasından aylar sonra çıkacağını, Güney Kore ve Asya pazarı ile sınırlı kalacağını vurguladı.

Yeni raporda ilginç bir detay daha var ki, Samsung’un standart RAM kapasitesini en başta 12 GB olarak planladığı, ama şirketin maliyetten dolayı 8 GB RAM’de karar kıldığı ifade ediliyor. Ice Universe ve Koreli blog sitesi Naver de S24’te RAM’in 12’den 8 GB’a düşürüldüğünü ifade etmişti. Naver’e göre de Samsung artan birim fiyatlarından dolayı bu yolu seçti.

galaxy s24

S24 serisinin en önemli noktası cihaz içi yapay zeka ve LLM (Büyük dil modeli) olacak. Yapay zeka sayesinde LTC (Live Translate Call) isimli özellik kullanıcılara sunulacak. LTC farklı dillerde olan telefon görüşmelerini yani sesli aramaları birbirine çeviriyor. Mesela Koreli biri sizi aradı diyelim. Korece konuşmalar Türkçe’ye, Türkçe konuşmalar da Korece’ye çevrilecek. Bu işlem gerçek zamanlı ve birebir yapılacak. Böylece farklı dillerde konuşan insanlar karşılıklı telefon görüşmesi yapabilecek. Birbirine tercüme edilen konuşma telefonun ekranında da metin olarak görüşebilecek.

Samsung’un cihaz içi yapay zekası ve çeviri özelliği sadece yeni telefonlarla sınırlı kalmayacak. Yeni Galaxy Buds kulaklıklarda da bahsettiğimiz özellikler bulunacak. Kulaklık internete bağlı kalmadan kendi içindeki yapay zeka sayesinde gerçek zamanlı tercüme yapabilecek. Şu anki mevcut sistemlerde çeviri yapılacak içerik ilk olarak bulut sistemine gönderiliyor, burada tercüme ediliyor ve sonra kullanıcıya iletiliyor. Fakat yeni Galaxy Buds cihaz içi yapay zeka ile bu sistemi ortadan kaldıracak. Söylentilere göre Galaxy S24 serisi 17 Ocak’ta tanıtılacak, 30 Ocak’ta da satışa sunulacak. Yeni Galaxy Buds’ın 2024’ün 2. yarısında çıkması bekleniyor.

Diablo 4’te 1 Trilyon Canavar Öldürüldü