Microsoft, Xbox One konsolu için yeni oyun geliştirmeyecek

nnnh

Microsoft, eski Xbox One oyun konsolu nesli için oyun geliştirmeye son verdiğini duyurdu . Şirket, 9. nesil Xbox Series S ve Series X modellerine “geçtikleri” için artık bu eski konsollar için herhangi bir oyun yapmayacağını duyurdu .

Amerikan teknoloji devinin Xbox Game Studio Şefi Matt Booty, “Gen 9’a geçtik” dedi. Bununla birlikte, marka, Xbox One donanımını ve önceki nesilde çalışan oyunları desteklemeye devam edeceğini onayladığından, bu tamamen kötü bir haber değil. Ancak Microsoft, dahili stüdyolarından hiçbirinin platform için yeni oyunlar geliştirmediğini resmen açıkladı. Ancak bu, temelde, Xbox One için oyun yapan diğer oyun stüdyolarının da pek olası olmadığı anlamına geliyor.

 Xbox One konsolu

Ayrıca, en son Xbox Games Showcase, Xbox One’da çalışan herhangi bir yeni birinci taraf oyunu açıklamadı ve bu da bu duyuruyu doğruluyor. Öte yandan marka, Xbox Cloud Gaming hizmeti ile bulut oyun platformunu daha da ileriye taşıyor. Bu, Microsoft Flight Simulator gibi ağır başlıkları Xbox One sahiplerine sunmasını sağlar. Booty, “Desteği bu şekilde sürdüreceğiz” diye ekledi. Artık ekibin yalnızca en yeni nesil Xbox Series X ve Series S konsol modellerine odaklanmasını bekleyebiliriz. Bu yeni konsollar, performansta çeşitli iyileştirmeler sunar ve oyuncuların belirli oyunları 120 fps’ye kadar çalıştırmasını sağlıyor, bu da onları rekabetçi oyunlar için daha iyi hale getiriyor.

 

Sony WF-1000XM5 yeni kulaklıkların özellikleri belli oldu