Oppo Find X7 ve X7 Pro’nun Özellikleri Netleşiyor

Oppo Find X7

Oppo’nun çok yakında piyasaya süreceği yeni amiral gemisi akıllı telefonları Oppo Find X7 ve X7 Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Kısa süre önce Reno11 serisi akıllı telefonlarını kullanıcılarla buluşturan Çinli telefon üreticisi Oppo, akıllı telefon pazarında hız kesmiyor. Şirket çok yakında da yeni amiral gemisi akıllı telefonları Oppo Find X7 ve Find X7 Pro’yu piyasaya sürecek. Son haftalarda çeşitli sızıntı ve söylentilerle karşımıza çıkan bu iki telefon, bugün yeni bir sızıntıya konu oldu. Bu son sızıntıyla birlikte her iki telefonun da şarj hızı netlik kazanmış oldu.

Oppo Find X7 ve X7 Pro’nun bu hafta sertifika alırken görüldüğü 3C’nin veri tabanında yer alan bilgilere göre her iki telefonun da şarj hızı 100 W olacak. Bu da Pro modelinde şarj hızının öncülüyle aynı kalacağı anlamına geliyor. Standart model ise öncülü Find X6’ya göre 20 W daha yüksek şarj hızıyla geliyor.

Oppo Find X7 Pro 1

2024’ün ilk haftalarında kullanıcılarla buluşması beklenen Oppo Find X7, MediaTek’in yeni nesil yonga seti Dimensity 9300’den güç alacak. Dimensity yonga setleri genelde Qualcomm’un Snapdragon yonga setlerinin gölgesinde kalsa da Dimensity 9300 etkileyici özelliklere sahip. Bu yonga seti 1 + 3 + 4 şeklinde bir CPU dağılımıyla geliyor. Ana CPU 3.25 Ghz. Ona üç 2.85 Ghz’lik Cortex-A720, dört tane de 2.0 Ghz’lik Cortex-A720 eşlik ediyor.

Nitekim telefonun geçtiğimiz günlerde AnTuTu performans testinden aldığı puan da bunun bugüne kadar gördüğümüz en güçlü MediaTek yonga seti olacağını doğruluyor. Find X7, AnTuTu testinden 2.2 milyonun üzerinde puan topladı ki bu da MediaTek yonga seti kullanan bir telefonun bugüne kadar topladığı en yüksek puan.

Öte yandan Find X7 Pro ise son dönemde çıkan diğer amiral gemisi akıllı telefonlar gibi Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacak.

Katlanabilir Telefon Satışları Rekor Kırdı