Samsung bir sonraki Galaxy S amiral gemisi için yeni haberi duyurdu

Samsung bir sonraki Galaxy S amiral gemisi için yeni haberi duyurdu

Samsung bir sonraki Galaxy S serisi telefonu bir çağın sonunu işaretleyebilir. Analist Ming-Chi Kuo’ya göre şirket, Qualcomm’un bir sonraki S serisi amiral gemisi için işlemciyi tek kaynaktan tedarik edecek gibi görünüyor. İşte detaylar.

Bu, Samsung için önemli bir çıkış olacak. Yıllar içinde şirket, amiral gemisi telefonlarında hem Snapdragon hem de Exynos SoC’leri kullandı. Sahip olduğunuz model, nerede yaşadığınıza bağlı olarak değişebilir. ABD’de, Galaxy S ve Note serisi telefonlar, Avrupa ve Asya’daki Samsung müşterilerini kıskandıracak şekilde, yalnızca Qualcomm çipleriyle birlikte gelecek. Geçmişte, şirketin telefonlarının hem Snapdragon hem de Exynos türevlerini sunduğu hemen hemen her durumda, birincisi ya şirketin kendi yongalarından daha iyi performans gösterdi ya da daha iyi pil ömrü sağladı. Qualcomm işlemciler, uygulamalar ve oyunlar söz konusu olduğunda daha istikrarlı bir deneyim sunma eğilimindeler. Kuo, gerçekliğin Samsung’un görmezden gelmesi için çok zor hale geldiğini öne sürüyor.

Samsung bir sonraki Galaxy S amiral gemisi için yeni haberi duyurdu

Twitter’da, hem Güney koreli teknoloji devinin hem de Qualcomm’un bir sonraki amiral gemisi yongalarına atıfta bulunarak, “S23, Şirket 4nm tarafından yapılan Exynos 2300’ü benimsemeyebilir, çünkü SM8550 ile her açıdan rekabet edemez.” ifadeleri kullanldı. Kuo, böyle bir kararın Qualcomm’un Android pazarındaki hakimiyetini daha da güçlendireceğini de ekliyor.

Tüm bunların Samsung’un Exynos markasının geleceği için ne anlama gelebileceğini söylemek zor. Şirket, Galaxy S22’nin Exynos 2200’ünü tasarlamak ve oluşturmak için AMD ile yıllarca çalıştı, ancak bu çipin öncekileri etkileyen aynı sorunların çoğuyla karşılaşması için.

Aike T e-scooter, USB-C şarj bağlantı noktası ile piyasaya sürüldü