Elon Musk ve Twitter cephesinde şaşırtıcı gelişme

Elon Musk ve Twitter cephesinde şaşırtıcı gelişme

Elon Musk, resmi olarak 44 milyar dolarlık Twitter satın alma anlaşmasının fişini çekmeye çalışıyor. Bir SEC dosyasında Musk’ın avukatları, Tesla CEO’sunun Twitter tarafından yapılan “yanlış ve yanıltıcı beyanlar” nedeniyle anlaşmayı feshetmek istediğini söyledi. İşte detaylar.

Twitter Yönetim Kurulu yaptığı açıklamada, hala “işlemi kapatmayı planladığını” ve Musk’a karşı yasal işlem başlatacağını söyledi. Yönetim kurulu, “Bay Elon Musk ile üzerinde anlaşılan fiyat ve şartlarda işlemi kapatmayı taahhüt ediyoruz ve birleşme anlaşmasını uygulamak için yasal yollara başvurmayı planlıyoruz” dedi.  Twitter ve Musk, şirketin platformdaki botların ve sahte hesapların sayısını nasıl saydığı konusunda aylardır tartışıyorlar. SEC’e sunulan mektupta Musk’ın avukatları, Twitter’ın hem bilgi gizlediğini hem de gerçek rakamlar konusunda Musk’ı yanılttığını belirtiyor.

Twitter uzun zamandır sahte hesapların toplam günlük kullanıcılarının yüzde 5’inden daha azını oluşturduğunu belirtti ve bu iddiaları desteklemek için dahili “yangın hortumu” verilerinin bir kısmını Musk’a devretti. Ancak ek veriler, Twitter’ın resmi tahminlerine meydan okumaya devam eden Musk’ı yatıştırmaya yetmedi.

Elon Musk ve Twitter cephesinde şaşırtıcı gelişme

SEC dosyalamasında Musk’ın avukatları, “Twitter, Bay Elon Musk’a spam ve sahte hesapların eksiksiz ve kapsamlı bir incelemesini yapmasını sağlayacak tam bilgi sağlamamış olsa da… görünen o ki Twitter, rakamı önemli ölçüde düşük gösteriyor” ifadelerini kullandı.

Bir Twitter sözcüsü, şirketin yönetim kurulundan, şirketin anlaşmayı kapatmaya zorlamak için yasal işlem başlatacağını belirten açıklamasına atıfta bulundu. Cuma günü erken saatlerde Financial Times, Twitter’ın anlaşmayı kapatmak için “savaşa girmeye istekli” olduğunu ve CEO Parag Agrawal’ın “içeride daha agresif” olduğunu bildirdi. Bundan sonra ne olacağı belli değil, ancak görünüşe göre Musk ve Twitter uzun bir yasal savaşa doğru gidiyor.

Aike T e-scooter, USB-C şarj bağlantı noktası ile piyasaya sürüldü