Samsung Galaxy Ring Tamir Edilemiyor

Samsung Galaxy Ring

Samsung’un geçtiğimiz ay piyasaya sürdüğü ilk akılı yüzüğü Galaxy Ring kullanıcıları hayal kırıklığına uğratabilir. Çünkü Samsung Galaxy Ring tamir edilemiyor.

Giyilebilir teknolojiler konusunda sektöre öncülük eden şirketlerden olan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, uzun süredir beklenen ilk akıllı yüzüğü Galaxy Ring’i geçtiğimiz ay piyasaya sürdü. Yeni Galaxy Z modelleriyle birlikte tanıtılan Samsung Galaxy Ring, alanında öncü ürünlerden olduğu için ilgiyle karşılandı. Ancak bu ilgi yakın bir gelecekte hayal kırıklığına dönüşebilir. Çünkü gelen son bilgiler, Galaxy Ring’i tamir etmenin neredeyse imkansız olduğunu ortaya çıkardı.

iFixit, bu hafta Samsung Galaxy Ring’i parçalarına ayırarak detaylı bir şekilde inceledi. Ortaya çıkan sonuç sürpriz oldu. Çünkü iFixit’in analizi, Samsung Galaxy Ring’in bozulduğu takdirde tamir edilemeyeceğini gösteriyor. Üstelik buna batarya ile alakalı arızalar da dahil. Çünkü akıllı yüzükte herhangi bir parçayı değiştirmek için tüm düzeneği parçalamak gerekiyor. iFixit, bu entegre dizaynı gözler önüne sermek için telefonun tomografi cihazıyla (CT) çekilmiş bir görselini de paylaştı.

samsung galaxy ring

Aynı akıllı bilekliklerde olduğu gibi Galaxy Ring de büyük ölçüde sağlık odaklı bir cihaz olarak kullanılıyor. Akıllı yüzükte kalp atışı takibi, soluk takibi, uyku takibi gibi sağlık odaklı pek çok özellik bulunuyor. Akıllı yüzük siyah, gümüş ve altın rengi olmak üzere üç farklı renk seçeneğiyle geliyor.

Samsung Galaxy Ring, boyuta göre değişen batarya kapasiteleriyle geliyor. 5, 6 ve 7 numaralı büyüklüklerde 17 mAh’lık bir batarya bulunuyor. 8, 9, 10 ve 11 numaranın batarya kapasitesinin ise 18.5 mAh. En büyük model olan 12 numarada ise batarya kapasitesi 22.5 mAh.

Galaxy Ring, IP68 ve 10ATM sertifikalarıyla geliyor. Bu da akıllı yüzüğün suya dayanıklı olduğu anlamına geliyor. Üstelik bu oldukça gelişmiş bir dayanıklılık sertifikası olduğu için bu sertifikayı alması havuzda yüzerken bile kullanabileceği anlamına geliyor.

PlayStation Plus’tan Çok Sayıda Oyun Ayrılıyor