Samsung Galaxy J1 Resmiyet Kazandı

Güney Koreli teknoloji devi Samsung’un düşük maliyetli yeni Galaxy J serisinin ilk üyesi olan Samsung Galaxy J1 firmanın resmi sitesinde gün yüzüne çıktı.

Geçtiğimiz yılın başında piyasaya sürülen Samsung Galaxy S5’in beklenen ilgiyi görmemesinin ardından mali sıkıntılar yaşayan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, geçtiğimiz yılın sonunda yayınladığı açıklamayla 2015 yılında eskisi kadar fazla akıllı telefonf piyasaya sürmeyeceğini duyurmuş olsa da, firmanın yılık ilk ayındaki etkinliği bu açıklamanın artık geçerliliğini korumadığını düşündürdü.

Samsung_Galaxy_J1

Bir yandan merakla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonu Samsung Galaxy S6 üzerinde çalışmalarını sürdüren Samsung, bir yandan da Galaxy J serisinin ilk üyesi olan Samsung Galaxy J1‘i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen telefonlarla çeşitlenen Galaxy A ve Galaxy E serilerine bir de J serisini katan Samsung’un önümüzdeki aylarda bu seriden birçok akıllı telefon piyasaya sürmesi bekleniyor.

Samsung_Galaxy_J1_575

Samsung’un resmi sitesinde görülen Samsung Galaxy J1‘in donanımsal özellikleri arasında 1.2 GHz çift çekirdekli işlemci, 4.3 inç dokunmatik ekran, 512 MB RAM, 4 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği, 5 megapiksel arka kamera, 2 megapiksel ön kamera ve çift SIM kart desteği yer alıyor. Donanımsal özelliklerinden de anlaşılabileceği gibi oldukça düşük maliyetli bir akıllı telefon olan Galaxy J1’in yaklaşık 150 dolara satışa sunulması bekleniyor.

LG ve Qualcomm Arasında Gerginlik