Samsung Galaxy J5 ve J7 Gün Yüzüne Çıktı

Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Samsung Galaxy J1’le start alan Galaxy J serisinin yeni üyeleri Samsung Galaxy J5 ve Galaxy J7 gün yüzüne çıktılar.

Geçtiğimiz yıl akıllı telefon pazarında istediği başarıyı yakalayamayan ve bunun sonucu olarak mali sıkıntılarla karşılaşan Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un bu yıl daha az akıllı telefon piyasaya süreceği iddia edilmiş ve firma yetkilileri de bu iddiaları doğrulamış olsa da, son aylarda yaşanan gelişmeler firmanın fikrini değiştirmiş gibi görünüyor. Bir yandan Galaxy S6 ve Galaxy S6 Edge gibi bilindik serilerinin yeni üyelerini piyasaya süren firma, bir yandan da yeni akıllı telefon serilerini başlattı.

Samsung_Galaxy_J3

Samsung’un geçtiğimiz aylarda ilk üyelerini piyasaya sürdüğü bu yeni akıllı telefon serilerinin arasında Galaxy J serisi de yer alıyordu. Galaxy J serisi şu ana kadar sadece tek bir telefona sahip olsa da, bu durum çok yakında değişecek gibi görünüyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen Galaxy J1’e eşlik edecek bu yeni telefonlar Galaxy J5 ve Galaxy J7 olacak. Samsung henüz bu iki yeni akıllı telefonu resmi olarak tanıtmış olmasa da, internete sızdırılan bilgiler her iki telefonun donanımsal özelliklerinin de gün yüzüne çıkmasını sağladı.

İlk olarak Samsung Galaxy J5‘in donanımsal özellikleri arasında 5 inçlik HD TFT LCD dokunmatik ekran, Snapdragon 410 işlemci, 1.5 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği ve 2,600 mAh batarya yer alıyor.

Galaxy J7‘nin donanımsal özellikleri ise 5.5 inç HD TFT LCD dokunmatik ekran, 1.5 GHz Marvel PXA1936 işlemci, 1.5 GB RAM, 8 GB dahili hafıza, microSD hafıza kartı desteği ve 3,000 mAh bataryadan oluşuyor. Her iki telefonda da 13 megapiksel arka kamera ve 5 megapiksel ön kamera yer alacağı söyleniyor.

LG Electronics Galaxy S6 Edge’le Dalga Geçti