Samsung’un Kazancı Geçtiğimiz Yıla Oranla Düştü

Samsungun Kazancı Geçtiğimiz Yıla Oranla Düştü

Yeni amiral gemisi akıllı telefonları beklenen ilgiyi görmeyen Samsung’un kazancı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 60’lık düşüş yaşadı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung‘un bu yılın başında piyasaya sürdüğü yeni amiral gemisi akıllı telefonu Galaxy S5 şu ana kadar 10 milyondan fazla satmayı başarmış olsa da, firmanın eski telefonları göz önüne alındığında tam olarak istenilen rakamlara ulaşabilmiş değil. Öte yandan Samsung’un geçtiğimiz günlerde resmi olarak tanıttığı Galaxy Note 4’te ilgiyle karşılandı ama buna rağmen satışlar söz konusu olduğunda büyük bir başarı yakalaması beklenmiyor.

Samsung

Samsung‘un amiral gemisi akıllı telefonları Galaxy S ve Galaxy Note kullanıcılardan eskisi kadar ilgi görmüyor ve teknoloji dünyasındaki genel kanı buna yenilik eksikliğinin sebep olduğu yönünde. Kısacası firmanın üst düzey akıllı telefonları eskisi kadar ilgi görmüyor ve bu durum kısa sürede değişmezse Güney Koreli teknoloji devinin akıllı telefon pazarındaki liderliği tehlikeye girebilir.

Üstelik Samsung tarafından yayınlanan yeni rakamlara göre firmanın son mali çeyrekteki kazancı, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 60’lık bir düşüş yaşadı. Güney Koreli teknoloji devinin son dört çeyrektir kazanç konusunda düşüş yaşadığı göz önüne alındığında, firmanın bir an önce gerekli önlemleri alması gerekiyor.

Sunset Overdrive The Last of Us’ın Tam Tersi