Samsung Galaxy A06 Resmen Tanıtıldı

Samsung Galaxy A06

Samsung orta segment telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Şirket bugün de merakla beklenen Samsung Galaxy A06’yı resmi olarak tanıttı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, popüler Galaxy A serisini genişletmeye devam ediyor. Bildiğiniz gibi son günlerde gündemi en çok meşgul eden Galaxy A modeli Galaxy A06’ydı. Çıkışı öncesi pek çok sızıntı ve söylentiye konu olan Samsung Galaxy A06, nihayet resmi olarak tanıtıldı. Böylece telefonun tasarımı ve teknik özellikleri hakkında merak edilen tüm sorular da cevap bulmuş oldu.

Galaxy A06, daha önce gelen söylentilerde de söylendiği gibi Helio G85 yonga setinden güç alıyor. Telefonda bu yonga setine tercihe göre 4 ya da 6 GB RAM eşlik ediyor. 4 GB’lık versiyonun dahili depolama alanı 128 GB; 6 GB’lık versiyonun dahili depolama alanı ise 256 GB. Her iki versiyonda da depolama alanı microSD hafıza kartı ile arttırılabiliyor. Telefonda 5000 mAh’lık bir batarya bulunuyor. Bu bataryanın şarj hızı ise 25W.

Samsung Galaxy A06 4

Samsung Galaxy A06, 6.7 inçlik LCD bir ekrana sahip. HD+ çözünürlükte bu ekranın yenilenme hızı 90 Hz. Bu ekranın üzerinde 8 megapiksellik selfie kamerası bulunuyor. Telefonun çift arka kamerasının ana lensi ise 50 megapiksel. Ona 2 megapiksellik yardımcı bir sensör eşlik ediyor.

Galaxy A06’nın teknik özellikleri öncülü olan Galaxy A05 ile neredeyse birebir aynı. Bu da Samsung’un stratejisi hakkında soru işaretleri yaratıyor. Çünkü tasarım ve teknik özelliklerde yapılan birkaç ufak değişiklik dışında, telefonu öncülünden ayıracak pek bir şey bulunmuyor. Bu durumun kullanıcı tercihlerini nasıl etkileyeceğini bekleyip göreceğiz. Ancak bugünden bakınca Galaxy A06’nın heyecanlandıracak bir yenilik sunmadığını söylemek gerekiyor.

Epic Games, 500 TL’lik Oyunu Ücretsiz Veriyor