Samsung Galaxy A05’in yeni görselleri sızdırıldı

Samsung Galaxy A05

Samsung’un çok yakında piyasaya sürmeye hazırlandığı yeni bütçe dostu telefonu Samsung Galaxy A05’in tasarımını gözler önüne seren yeni görselleri sızdırıldı.

Güney Koreli teknoloji devi Samsung son dönemde akıllı telefon pazarında daha çok katlanabilir telefonları ve hazırlık aşamasındaki Galaxy S24 serisiyle gündeme geliyor olsa da, aslında bir yandan orta segment ve giriş seviyesinde de yeni telefonlar çıkarmaya devam ediyor. Samsung’un önümüzdeki dönemde piyasaya süreceği bu bütçe dostu telefonlar arasında Samsung Galaxy A05 de yer alıyor. Son günlerde çeşitli sızıntı ve söylentilere konu olan Galaxy A05, bu kez de sızdırılan yeni görselleriyle gündeme taşındı. Telefonun sızdırılan bu yeni görselleri hem tasarımını daha net bir şekilde görmemizi sağlıyor, hem de telefonun renk seçeneklerini gözler önüne seriyor. Samsung’un yeni bütçe dostu telefonu üç farklı renkle satışa sunulacak: siyah, gümüş ve açık yeşil.

Sızdırılan bu yeni görseller telefonun kamera özelliklerinin de netlik kazanmasını sağlıyor. Ekranın üzerindeki nokta şeklindeki delikte yer alan selfie kamerası 8 megapiksel. Arka tarafa geldiğimizde ise karşımıza çift arka kamera çıkıyor. Bu çift kameranın ana lensi 50 megapiksellik geniş açılı bir lens. Ona 2 megapiksellik derinlik sensörü eşlik ediyor.

Samsung Galaxy A05 2 2

Geçtiğimiz günlerde Google Play Console’da ortaya çıkan bilgilerle birlikte telefonun Helio G85 yonga setinden güç alacağı kesinleşmişti. Hatırlarsanız daha önce gelen sızıntılarda da bu yonga setine işaret ediliyordu. Samsung Galaxy A05’te Helio G85 yonga setine tercihe göre 4 ya da GB RAM eşlik edecek. Dahili depolama alanı konusunda da kullanıcılara iki seçenek sunulacak: 128 ya da 256 GB.

HD+ çözünürlükte 6.7 inçlik ekranla gelen telefonun bataryası 5000 mAh’lık bir batarya olacak. Bu batarya 25 W hızlı şarj özelliğine sahip. Son olarak telefonun kutudan Android 13 işletim sistemiyle çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy A05 3 1

Redmi Note 13 Pro+ resmen tanıtıldı