Samsung Galaxy A04 sertifika alırken görüldü

Samsung Galaxy A04s

Samsung Galaxy A04’ün bir kez daha sertifika alırken görülmesi, telefonun çıkışının çok yakın olduğunu gösteriyor.

Piyasadaki en güçlü akıllı telefonlar arasında yer alan Galaxy S22 Ultra gibi amiral gemisi akıllı telefonlarının yanı sıra Galaxy A serisi gibi daha düşük fiyata gayet iyi özellikler sunan orta segment ve giriş seviyesi telefonlar da çıkaran Samsung, bu sayede akıllı telefon pazarında zirveye yerleşmiş durumda. Özellikle gelişmekte olan pazarlarda giriş seviyesi telefonlarını çeşitlendirmenin öneminin farkında olan Samsung, Galaxy A serisine çok yakında yeni bir üye daha ekleyecek.

Şirketin Samsung Galaxy A04 adını taşıyan yeni giriş seviyesi akıllı telefonu, geçtiğimiz ayın başında Wi-Fi Alliance’tan sertifika alırken görülmüştü. Galaxy A04, dün de NBTC’den sertifika alırken görüldü. Telefonun artık NBTC’den sertifika almış olması, çıkışının an meselesi olduğunu gösteriyor.

galaxy a04

Samsung Galaxy A04’ün teknik özellikleri hakkında şu ana kadar çok bir bilgi paylaşılmadı. Ancak kısa süre önce Galaxy A04s’in özellikleri sızdırılmıştı. Galaxy A04’ün teknik özelliklerinin Galaxy A04s’e yakın olacağını varsayabiliriz.

A04s, Samsung’un Exynos 850 yonga setinden güç alıyor. Telefonda Exynos 850 yonga setine 3 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun satışa sunulacağı işletim sistemi ise Android 12.

Samsung Galaxy A04s’in geçtiğimiz haftalarda sızdırılan görselleri, selefinden farklı bir arka kamera tasarımı olduğunu, aynı zamanda ekrandaki selfie kamerası için V şeklinde bir çıkıntı tercih edildiğini göstermişti. Daha önce gelen söylentilere göre telefonda 6.5 inç LCD ekran olacak. 60Hz yenileme hızına sahip bu ekranın çözünürlüğü HD+ olacak. Telefonun batarya kapasitesinin ise 5000 mAh olacağı söyleniyor. Galaxy A04’ün de benzer özelliklere sahip olacağını varsayabiliriz.

Xiaomi araba prototipini çok yakında tanıtacak