En güvenilir elektrikli otomobil markası hangisi?

Elektrikli otomobil fiyatlarında düşüş

En güvenilir elektrikli otomobil markasının hangisi olduğunu görmek için bir anket düzenleyen SlashGear, sonuçları paylaştı.

Elektrikli otomobil pazarı bugün en hızlı büyüyen pazarlardan biri haline gelmiş durumda. Elon Musk’ın kurucusu olduğu Tesla Motors’un bu alanda yakaladığı büyük başarı, diğer şirketleri de bu alana çekmiş durumda. Hem köklü otomobil üreticileri hem de Apple ve Xiaomi gibi teknoloji şirketleri bu alana girmek için adeta birbirleriyle yarışıyor.

Bugün geldiğimiz noktada elektrikli otomobil satın almak isteyen kullanıcıların önünde pek çok seçenek bulunuyor. Peki kullanıcılar bu markalardan hangisinin en güvenilir elektrikli arabalarını sunduğunu düşünüyor. Önde gelen teknoloji sitelerinden SlashGear bu soruya cevap aramak için okuyucularına yöneldi ve bir anket yaptı. Bu anketin sonucu kullanıcıların hangi markalara daha çok güvendiğini gözler önüne serdi.

Tesla, beş yıl sonra Yarı kamyon rezervasyonları almaya başladı

SlashGear tarafından düzenlenen anket sonuçları, en güvenilir elektrikli otomobil markasının Tesla olduğunu gösteriyor. Ankete katılan kişilerin yüzde 56’sının tercihi Tesla oldu. Böylece Elon Musk’ın şirketi en yakın rakibine bile epey fark atarak ilk sıraya yerleşti.

Tesla’nın ardından ikinci sırada, kullanıcıların yüzde 15’inin tercihi olan Hyundai geliyor. Onu yüzde 12’lik oranla Ford takip ediyor. Elektrikli araba alanına en büyük yatırımı yapan şirketler arasında yer alan Hyundai ve Ford hala Tesla’nın çok gerisinde olsa da, şu ana kadar çıkardıkları araçlarla yavaş yavaş kullanıcı nezdinde kabul görmeye başlamış gibi görünüyor.

Listenin geri kalanında yüzde 9’la BMW, yüzde 6’yla Mercedes ve yüzde 2’yle Rivian yer alıyor ama bu markalar daha çok lüks araçlar çıkardıkları için kullanıcı kitleleri Tesla ve Hyundai gibi markalara kıyasla çok daha küçük.

Oppo Reno 8 Pro resmen tanıtıldı