Samsung çalışanlarının kullanıcı verilerini ChatGPT’ye sızdırdığı açıklandı

Adsiz 48

ChatGPT, bir dizi iş görevi için yararlı olabilecek bir araç olsa da gizlilik endişeleri artmaya başladı. Samsung çalışanları ise bir skandal ile gündemde. İşte tüm detaylar.

Söz konusu chatbox’ı kullanmadan önce ChatGPT ile paylaştığınız her şeyin sistemi eğitmek için kullanılabileceğini ve hatta belki de diğer kullanıcılara verilen yanıtlarda ortaya çıkabileceğini hatırlamakta fayda var. Söz konusu chatbox ile ilgili bu gerçeğin bilinmesi gerekirken bazı Samsung çalışanlarının gizli bilgileri chatbot ile paylaştığı ortaya çıktı. The Economist Korea’ya göre Samsung’un mühendisleri en az üç kez gizli bilgileri bu sızdırdı. Raporlar, güvenlik hatalarını öğrendikten sonra Samsung’un, çalışanların sistemdeki bilgileri kaldırmaya çalıştıklarını gösterdi. Şirketin ayrıca söz konusu üç çalışanı araştırdığı ve benzer aksilikleri önlemek için kendi chatbot’unu oluşturduğu söyleniyor.

samsung

ChatGPT’nin veri politikası, kullanıcılar açıkça devre dışı bırakmadıkça, modellerini eğitmek için istemlerini kullandığını belirtiyor ancak bu detay herkesin göz ardı ettiği bir şey. Chatbot’un sahibi OpenAI, “geçmişinizden belirli istemleri silemediği” için, kullanıcıları sohbetlerde ChatGPT ile gizli bilgileri paylaşmamaya teşvik ediyor. ChatGPT’de kişisel olarak tanımlayıcı bilgilerden kurtulmanın tek yolu, dört haftaya kadar sürebilen bir işlem olan hesabınızı silmek. ChatGPT yayınlandığı günden beri bir çok tartışmaya sebep oldu ancak tartışmalı olduğu kadar seveni de fazla diyebiliriz. Bu sebeple bir süre daha kalacaği kesin.

Resident Evil 4’le birlikte başka bir efsane beyaz perdeye geliyor