Samsung Apple’ın Tepki Çeken Reklamıyla Dalga Geçti

Samsung Apple reklamıyla dalga geçti

Samsung, Apple’ın tepki çeken Crush! reklamıyla dalga geçti. Şirket, bu reklamın tam tersini söyleyen bir video hazırlayıp adını da UnCrush koydu.

Yeni iPad modellerini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkaran Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni ürünlerini tanıtmak için çeşitli reklam filmleri yayınladı. Bu reklam filmlerinden birinde, iPad’lerin müzikten oyunlara eğlencenin her türlüsünü bu ufak cihaza sıkıştırdığını göstermek için tüm bu eğlence türlerini temsil eden kreatif eserler dev bir pres makinesi tarafından eziliyordu. Sonuçta da ortaya incecik tasarımıyla yeni iPad çıkıyordu. Bu fikir kağıt üzerinde belki etkileyici duruyordu ama görsel olarak ekrana taşındığında farklı bir sembolizme kapı araladı. Bu videonun temsil ettiği şey, pek çok kişiyi kızdırdı. Sosyal medya tepki toplayan bu video, daha sonra Apple tarafından geri çekildi. Dahası şirket bir de özür yayınlamak zorunda kaldı.

Apple bu krizi artık geride bırakmıştı ki bu kez de devreye Samsung girdi. Rakibinin bu saçmalığını unutturmamaya kararlı olan Samsung, Apple’ın Crush adlı reklam filmiyle dalga geçen bir video yayınladı. UnCrush adını taşıyan bu videoda, Crush videosundakinin tam tersi bir mesaj veriliyor. Kreatif eserleri ezen dev bir pres makinesi yerine bu kez sanatını icra eden bir insan görüyoruz. Videonun sonunda da “Yaratıcılık ezilemez” yazıyor. Ve video Galaxy Tab S9 serisinin reklamıyla bitiyor.

Bu videoda Samsung’un tek amacının Apple ile dalga geçmek olmadığı aşikâr. Şirketin pazarlama ekibi bu videonun özellikle sosyal medyada epey ses getireceğinin farkında olarak, epey akıllıca bir işe imza atıyor aslında. Bu esnada Apple ile dalga geçmek de bonusu oluyor.

Assassin’s Creed Shadows’tan İlk Fragman Geldi