Apple Reklamları Tepki Çekmeye Devam Ediyor

apple vision pro

Apple yine bir reklam filmi yüzünden kendisini eleştiri oklarının hedefinde buldu. Şirket bu kez de Taylandlı kullanıcılarını kızdırdı.

Amerikalı teknoloji devi Apple, son dönemde reklamlarıyla olumlu yorumlardan çok tepki topluyor. Hatırlarsanız şirket mayıs ayında yeni iPad modellerini tanıttıktan sonra bir reklam filmi yayınlamış, bu reklam filmi büyük tepki toplamıştı. Söz konusu bu reklam filminde, iPad’lerin müzikten oyunlara eğlencenin her türlüsünü bu ufak cihaza sıkıştırdığını göstermek için tüm bu eğlence türlerini temsil eden kreatif eserler dev bir pres makinesi tarafından eziliyordu. Sonuçta da ortaya incecik tasarımıyla yeni iPad çıkıyordu. Bu fikir kağıt üzerinde belki etkileyici duruyordu ama görsel olarak ekrana taşındığında farklı bir sembolizme kapı araladı. Bu videonun temsil ettiği şey, pek çok kişiyi kızdırdı. Sosyal medya tepki toplayan bu video, daha sonra şirket tarafından geri çekildi. Dahası şirket bir de özür yayınlamak zorunda kaldı.

Apple

Bu reklamdan sadece üç ay sonra, Apple yine bir reklamı yüzünden kendisini eleştirilerin odağında buldu. The Underdogs: OOO (Out of Office) bir reklam filmi serisi hazırlayan Amerikalı teknoloji devi, bu serinin son filmiyle pek çok kişiyi kızdırdı. Çünkü söz konusu bu filmde Taylandlılara dair basmakalıp inançlar tekrarlanıyordu. Bu tutum sadece Taylandlıları değil, bu konularda hassas olan Amerikalıları da kızdırdı. Neticede bir kez daha sosyal medyada şirkete tepki gösterildi.

Neticede şirket bir kez daha özür dilemek zorunda kaldı. Bu reklam filmini yayından kaldıran şirket, Taylandlı kullanıcılarından özür diledi.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek