Apple Tepki Çeken Reklamdan Dolayı Özür Diledi

Apple reklam

Apple’ın iPad’i tanıtmak için yayınladığı reklam filmi tepki topladı. Amerikalı teknoloji devi bu tepkiler üzerine bir açıklama yayınlayarak özür diledi.

Yeni iPad modellerini geçtiğimiz günlerde görücüye çıkaran Amerikalı teknoloji devi Apple, yeni ürünlerini tanıtmak için çeşitli reklam filmleri yayınladı. Bu reklam filmlerinden birinde, iPad’lerin müzikten oyunlara eğlencenin her türlüsünü bu ufak cihaza sıkıştırdığını göstermek için tüm bu eğlence türlerini temsil eden kreatif eserler dev bir pres makinesi tarafından eziliyordu. Sonuçta da ortaya incecik tasarımıyla yeni iPad çıkıyordu. Bu fikir kağıt üzerinde belki etkileyici duruyordu ama görsel olarak ekrana taşındığında farklı bir sembolizme kapı aralıyordu.

apple reklam

Yaratıcı mesleklerin yapay zekaya iş kaybetmeye başladığı bu günlerde dev bir makinenin yaratıcı eserleri ezerek parçalıyor olması, pek de hoş bir mesaj vermiyordu. Nitekim bu reklam filmine tepkiler gecikmedi. Özellikle bu tarz eserleri üreten meslek gruplarından insanlar, Apple’a tepki gösterdi.

Sosyal medyada gündeme taşınan bu tepkilerin büyümesi Amerikalı teknoloji devini de harekete geçirdi. Sonuç olarak şirket, dün bir açıklama yayınlayarak, yayınladığı bu reklam filminden ötürü özür diledi. Tüm bu meslek gruplarını gücendirmek istemediklerini söyleyen pazarlama departmanı yöneticisi Tor Myhren, yaratıcılığın Apple’ın DNA’sında olduğunu ve yaratıcıları kişilerin işine yarayacak ürünler geliştirmek amacıyla yola çıktıklarını belirtti. Bu reklam filminde yanlış yaptıklarını söyleyen Myhren, bu sebeple özür diledi.

Realme GT Neo6 Resmen Tanıtıldı