Samsung Apple ile yine dalga geçti

iPhone 14 Pro Max

Güney Koreli teknoloji devi Samsung, Apple ile dalga geçmeye devam ediyor. Şirketin bu seferki konusu ise iPhone 14 Pro modellerinin kamera marifetleri.

Samsung Apple ile yine dalga geçti. Akıllı telefon dünyasının en önemli iki ismi konumunda olan Samsung ile Apple bir kez daha karşı karşıya geldi. Bugüne kadar pek çok defa bu iki teknoloji devinin birbirine karşı tatlı sert takılmalarının olduğu biliniyordu ancak bu sıralar Samsung bu takılmaları biraz arttırdı gibi görünüyor.

iPhone 14

Daha birkaç gün önce paylaştığı bir video ile ilk taşı atan Samsung, şimdi de iPhone 14 Pro’nun kamera yapısıyla dalga geçti. Güney Koreli teknoloji devinin Twitter hesabından paylaşılan bir görselde, “48 megapiksel mi? Biz 2 yıl 6 ay 4 gündür 108 megapiksele sahibiz.” yazısının bulunması, bu sataşmanın muhatabının kim olduğunu da açıkça ortaya koyuyor.

iPhone 14 hayal kırıklığı

Samsung Apple ile yine dalga geçti

Amerikalı teknoloji devi Apple tarafından 7 Eylül’de tanıtılan ve en dikkat çekici özelliği arka yüzeydeki 48MP’lik kamerası olan iPhone 14 Pro, Samsung’uın bu paylaşımında sataşmayı tercih ettiği model olarak ortaya çıkıyor. Üstelik Güney Koreli teknoloji devinin 108 MP olmasıyla övündüğü modeliyle 2 yıl önce piyasaya sürülen Galaxy S20 serisi.

apple

Peki ama Samsung paylaşımında belirttiği bu kamera detayları konusunda ne kadar haklı? Aslında kameraların megapiksel bazlı boyutunun artması tabi ki çok önemli bir mesele. Ancak tek başına bunun yeterli olmayacağını ve çekim kalitesinin ortaya çıkabilmesi için diyafram açıklığından sensör boyutuna kadar pek çok önemli detayın bulunduğunu da hatırlatalım. Bakalım Apple rakibinin bu paylaşımı sonrası herhangi bir açıklama yapacak mı?

Razer’dan ekonomik ikili: Cynosa Lite klavye ve Abyssus Lite fare