Razer’dan ekonomik ikili: Cynosa Lite klavye ve Abyssus Lite fare

h fghf

#İŞBİRLİĞİ

Oyun oynamak için yeni bir klavye + mouse ikilisi arıyorsanız, bu yazımızda bahsedeceğimiz Razer ürünlerine göz atabilirsiniz. Razer, genellikle çoğu oyuncu için “pahalı” görülen çözümler sunsa da, bu kez daha “ekonomik” çözümle karşımızda diyebiliriz. Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi ve Abyssus Lite oyuncu mouse’u, aynı pakette sunuluyor ve ülkemizde 1100 TL satış fiyatı etiketiyle bulunabiliyor.

Öncelikle Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesinden başlayalım isterseniz…

Razer Cynosa Lite klavye: Oyuncular için hafif ve ekonomik bir çözüm

Razer Cynosa Lite, 1.16 kilo ağırlıkta, membrane bir klavye. Mekanik klavyeler kadar yüksek performans sunamasa da, hafif ve sessiz bir yapıda ve tuşları da rahat kullanım imkânı sunuyor. Böylelikle özellikle senaryo odaklı oyunlarda, uzun süreler rahatsızlık hissetmeden, yumuşak dokunuşlarla hareket edebilirsiniz.

Ürünümüzün Türkçe karakter desteği sunuyor olması sevindirici bir diğer detay. Yaklaşık 2 metre uzunluğunda kabloya sahip olduğu için de masaya konumlandırırken mesafe sorunu yaşayacağınızı düşünmüyoruz.

Siyah renkteki klavyemiz, aynı zamanda RGB aydınlatma sistemine sahip ve bu sistemi Razer’ın ücretsiz programını indirerek oyunlara göre özelleştirebiliyor, milyonlarca renk tonu arasından seçimler yapabiliyorsunuz.

Tuşların anti-ghosting özelliğine sahip olduğunu da söyleyelim. Böylelikle gerek oyun oynarken gerekse de bir şeyler yazarken “yanlış yapar mıyım?” korkusunu bir nebze geriye atabiliyorsunuz.

Eğer bu klavyeyi tek başına satın almak isterseniz, ülkemizde 600 lira fiyat etiketiyle bulma şansınız var.

Razer'dan ekonomik ikili: Cynosa Lite klavye ve Abyssus Lite fare

Abyssus Lite mouse: Ergonomik yapıda oyuncu mouse’u

Eğer hâlâ kablolu mouse’lardan hoşlanıyorsanız ve elleriniz çok da büyük değilse, Cynosa Lite’ı göz önünde bulundurabilirsiniz. Bu kablolu mouse’un en dikkat çekici özelliklerinden bir tanesi, ister sağ isterseniz de sol elinizle kullanabilmenize imkân sunan ergonomik tasarım hatlarına sahip olması. Biliyorsunuz, çoğu mouse’da genellikle sağ elli kullanıcılara yönelik tasarımlar tercih edilir.

6400 DPI değerdeki mouse, gerek tek kişilik oyunlar, gerekse de rekabetçi online oyunlar için “hızlı” bir silah. Biz, özellikle FPS oyunları için kullanışlı olduğunu, ama MMORPG gibi oyunlar için biraz zayıf kaldığını düşünüyoruz. Zira orta kısımdaki tekeriyle birlikte toplamda 3 tuşa sahip. Hyperesponse hızlı yanıt verme teknolojisine sahip olan bu tuşlar, düşmanlarınızı bir bir ortadan kaldırmak için adeta “hızlı birer kovboy” diyebiliriz.

78 gram ağırlıkta olan ve 2 metrelik bir kablosu bulunan mouse, gayet stabil çalışıyor ve çoğu zeminde, bir mouse pad’e ihtiyaç duymadan da kullanabiliyorsunuz. Ahşap ve seramik zeminlerde hiçbir sorun yaşamadığımızı söylemeliyiz.

Öte yandan Abyssus Lite mouse, Razer Chroma ışıklandırma desteğine de sahip. Mouse’un üzerinde yer alan Razer logosunu, istediğiniz renklerle aydınlatabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Huawei MateBook 16S laptop İnceleme