Samsung: Apple bizi taklit ediyor!

Samsung yenilikçi bir adıma imza attı

Güney Koreli teknoloji şirketi Samsung, en büyük rakibi Apple’ın kendisini taklit ettiğini ima etti, ortalık karıştı.

Samsung: Apple bizi taklit ediyor! Teknoloji dünyasının ya da biraz daha daraltacak olursak akıllı telefon dünyasının en büyük iki ismi hangisi diye soracak olursak, muhtemelen akla gelecek ilk iki isim Samsung ve Apple olacaktır. Bununla birlikte bu iki devden hangisinin diğerinden daha çok esinlendiğini sorarsak, muhtemel yanıt Samsung Apple’dan esinleniyor şeklinde olacaktır. Çünkü teknoloji dünyasındaki genel kanı, Samsung’un Apple’ın izinden gittiği yönünden. Ancak Güney Koreli şirket böyle düşünmüyor.

Şirketin resmi Twitter hesabından bugün yapılan paylaşımda yer verilen: “Ultra? Yeşil? Bugün için gerçekten içtenlikle gurur duyuyoruz.” ibareleri, en büyük rakipleri Apple’ın yeni ürünleri iPhone 13 ve M1 Ultra’da kendisinden esinlendiğini ima ediyor.

Biraz daha detaya inecek olursak, Samsung Galaxy S22 serisinde yeşil renk seçeneğine yer vermişti. Apple’ın da geçtiğimiz gün yaptığı tanıtımda iPhone 13 için yeşil renk seçeneğini duyurmasıyla birlikte de, şirket bu fikrin kendisinden alındığını ima etmeye başladı.

Samsung rakiplerini tekrar solladı!

Samsung: Apple bizi taklit ediyor!

Öte yandan Apple’ın tanıttığı M1 Ultra yonga seti için tercih ettiği “Ultra” isminin de yine Galaxy S22 Ultra isimlendirilmesinden esinlenildiğini düşünen Samsung, bu Tweet ile düşüncelerini açık bir şekilde beyan etmiş oldu. Ancak teknoloji dünyasındaki hakim görüş, Samsung’un bu hamleyle sadece kendisinin Apple’ı taklit ettiği yönündeki imaları biraz olsun geri çevirmek olduğu yönünde.

Çünkü bilindiği üzere Apple’ın akıllı telefonlardan kulaklık girişini kaldırması başlarda çok eleştirilmiş ancak kısa süre sonra başta Samsung olmak üzere birçok şirket benzer bir yola başvurmuştu. Yine benzer şekilde Apple’ın kutudan şarj adaptörünü çıkarması da şaşkınlık yaratmış ancak bu hamle çok kısa bir süre sonra Samsung tarafından da tekrar edilmişti.

Logitech Signature M650 kablosuz mouse Türkiye’de!