Samsung Apple’a Özel Ekip Kurdu

Apple ve Samsung El Ele Verdi

Yeni iPhone’da kullanılacak olan A9 yonga setlerinin üretiminden sorumlu olan Samsung, Apple’la ilişkilerini güçlendirmek adına yeni bir ekip kurdu.

Akıllı telefon ve tablet pazarları başta olmak üzere teknoloji dünyasının birçok alanında zirve için kıyasıya bir mücadele içerisinde olan teknoloji devleri Apple ve Samsung yıllar içerisinde defalarca karşı karşıya gelmiş ve uzun süreli bir davanın karşı tarafları olmuş olsalar da bu rekabet, iki firmanın zaman zaman birlikte çalışmasına engel olmadı.

xl_apple samsung

2010 yılından beri Apple’la birlikte çalışan Güney Koreli teknoloji devi Samsung, bugüne kadar iPhone 4’ün işlemcilerini üretme ve iPadlerin ekranlarını üretme gibi çeşitli görevlerde rakibi için çalıştı. Ancak firmanın Apple için üstleneceği en büyük proje, yeni iPhone’da kullanıcılacak olan A9 yonga setlerinin üretimi olacak gibi görünüyor.

A9 yonga setlerinin üretimi için Apple’ın verdiği siparişlerden aslan payını kapmaya başaran Samsung, Amerikalı teknoloji deviyle ilişkisini geliştirmek için önemli yatırımlara imza atıyor. Apple’la ilgili teknolojilerin üretilmesi için 200 kişilik özel bir ekip oluşturan Samsung, bu sayede firmanın yeni ürünleriyle ilgili bilgilerin önceden sızdırılmasını engellemek istiyor. Ayrıca bu özel ekibin kurulmasının iki firma arasındaki ilişkilerin güçlenmesinde kilit rol oynayabileceği söyleniyor.

The Witcher 3’ten Yeni Görüntüler Yayınlandı