Samsung cihazlarda Touch ID güvenlik tehlikesi

samsung Touch ID 2

Apple ile Samsung’un faliyet gösterdikleri her sektörde yarışmaları devam ediyor.Son karşılaştırma ise iki firmanın cihazlarında bulundurdukları Touch ID uygulaması oldu.

İlk olarak Apple’un uygulamaya koyduğu Touch ID, yani parmak izi ile cihaz kilidini açma teknolojisini Samsung‘da son çıkardığı ürünlerde deniyor. Son olarak Samsung Galaxy S6 ve Samsung Galaxy S6 Edge’de bu telefonlarında bu teknolojiyi kullandı.Ancak yapılan çalışmalar sonucu bu telefonlarda kullanılan parmak izi teknolojisinin iPhone modellerinde ki kadar güvenilir olmadığını ortaya koydu.İşin ilginç yanı bu saptamayı yapanın firmanın kendi ülkesi olan Güney Koreli teknoloji uzmanının yapması.Güney Koreli firma için yine aynı ülke teknoloji uzmanın açıklamalarının ilginç olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda bu büyük firmanın güvenlik zaaviyeti de bir hayli düşündürücü.

samsung-touch ID

Güney Koreli bir teknoloji Yulong Zhang‘un bu araştırmalı kuşkusuz daha güvenilir bir bilgi sunduğunu söylemek gerekir.Bu çalışmaların yanlı olduğu dedikodusunu ortadan kaldıracaktır. En azından Amerikalı bir teknoloji uzmanının söylemesinden daha iyi olduğu kesin. Yulong Zhang ve ekibi tarafından yapılan testlerde, Samsung’un kullandığı teknolojide yanılma payı ihtimalinin çok daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. Güvenlik açısından büyük risk içerdiğini tespit edilen uygulama büyük tepki çekti. Her uygulaması ile Apple ürünlerini taklit ettiği söylenen Samsung‘un  Touch ID  da güvenlik riski olması ise hayal kırıklığı yarattı.Geliştirilecek yeni cihazlarda bu teknolojide nasıl bir rota izleneceği ise merak konusu.

Eski Intel işlemcilerinde tehlikeli açık